Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ο Σπύρος Πετρουλάκης στον Βόλο
Ο Σπύρος Πετρουλάκης στον Βόλο

Ο Σπύρος Πετρουλάκης στον Βόλο

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public , σε με το Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων, την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι» και την Αδελφότητα Μαγνησίας,  παρουσιάζουν το  νέο  μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη «Σασμός», την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στις 19:00, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ι. Κονταράτου 9 & Όγλ 28, , τηλ.: 24210 22904).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός/μουσειοπαιδαγωγός και πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου Κερασία Μπαρτζιώκα, ο πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι» Γιάννης Κοϊνάκης και ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλίας Κουτσερής.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά η παιδική-εφηβική χορωδία της Σχολής Ελληνικής Μουσικής του Παύλου Πλάκα.

Υπόθεση
Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και , τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους.

Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης.

Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα.

Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Ο Σπύρος Πετρουλάκης 

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου κατάγεται. Έχει δύο , την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις.

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), Η Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018) καθώς και τα βιβλία του για Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας(2016) και Η συνταγή της ευτυχίας (2016).

Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση