Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » «Ο Ληστής» στο Θέατρο “Παλιάς Ηλεκτρικής”
«Ο Ληστής»  στο Θέατρο “Παλιάς Ηλεκτρικής”

«Ο Ληστής» στο Θέατρο “Παλιάς Ηλεκτρικής”

 Το πρωτότυπο του Δημήτρη Μανιάτη ( ή μονόλογος) «Ο Ληστής», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη, με τον Πασχάλη Τσαρούχα θα φιλοξενηθεί στο Βόλο για  τρεις μόνο παραστάσεις και συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Απριλίου στις 18.00 και στις 21.00 και τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο “ς Ηλεκτρικής”.

Δεν ξέρουμε ποιος είναι. Ο θρυλικός ιαγκούλας; Ο τας;

Ένας από τα τρομερά αδέλφια Ρέντζου, ο Θωμάς καντάρας; Ο ληστής με τις γλαδιόλες; Ο Παλαιοκώστας; Ένα πρόσωπο που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ή τίποτε από όλα αυτά παρά ένας τρελός που παραληρεί για μια ζωή που φαντάστηκε πως έγινε κάπως έτσι;

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη. Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται την δική της ιστορία, την δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του.

Με ένα παραληρηματικό φλας μπακ οι εικόνες μιας ακραίας ζωής στην ύπαιθρο και στα όρη, παρατάσσονται μπροστά μας από την αφήγηση του κοινωνικού ληστή. Και κάπου μέσα στις μάχες, τα καρτέρια, τις ψαλμωδίες ληστρικών τραγουδιών acapella από τον ίδιο. τις , τις , δεσπόζει η εικόνα της ερωμένης. Της γυναίκας που αγάπησε, που του έδινε κουράγιο η ίδια της η ύπαρξη και που δεν πρόλαβε ούτε να της το πει.

Μέχρι τον τελικό λυτρωμό.

Ερμηνεία: Πασχάλης Τσαρούχας

ΣΥΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά- Κοστούμια: Βασίλης Παπατσαρούχας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Καλδάρα

Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης

Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης

Προβολή+Επι Δέσποινα Κραουνάκη

Τιμή εισιτηρίου: 15€ κανονικό

12€ προπώληση

10€ μειωμένο Μαθητικό /Φοιτητικό / Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) /ΑμΕΑ Άνω των 65.

Προπώληση εισιτηρίων: “Δίαυλος”

Τοπάλη 14 , τηλ:2421025363

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση