Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Ο ανεμοστρόβιλος Star Wars χτύπησε και την Ελλάδα
Ο ανεμοστρόβιλος Star Wars χτύπησε και την Ελλάδα

Ο ανεμοστρόβιλος Star Wars χτύπησε και την Ελλάδα

Σάββατο βράδυ, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Στα Village στου Ρέντη επικρατεί το αδιαχώρητο. Μετά από μια σχεδόν στην κίνηση των γύρω δρόμων καταφέρνουμε να παρκάρουμε και με τα εισιτήρια στα χέρια -βγαλμένα αρκετές μέρες πριν μέσω Ιντερνετ- τρέχουμε να προλάβουμε την . Ευτυχώς στα multiplex οι διαφημίσεις είναι άφθονες. Είναι πια γεγονός πως ο κινηματογραφικός ανεμοστρόβιλος του «Πολέμου των Αστρων» έχει χτυπήσει και τη χώρα μας. Φάνηκε την Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων, όπου όλες οι προβολές από το μεσημέρι μέχρι και την «ιερή» ώρα του βραδινού ρεβεγιόν, ήταν κατειλημμένες από τους φανατικούς του franchise, που ήθελαν φυσικά να δουν την στην πρώτη μέρα της επίσημης, στην Ελλάδα, της.

Είναι περίπου βέβαιο πως ο «Πόλεμος των Αστρων» θα είναι και στη χώρα μας η πιο επιτυχημένη της χρονιάς. Δεν υπάρχει άλλωστε παγκοσμίως , που να έχει αντισταθεί ως τώρα στην επιστροφή των Τζεντάι, των Σιθ, των αστρόπλοιων και της λοιπής διαγαλαξιακής κουστωδίας· σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 1 δις των εισπράξεων ξεπεράστηκε ήδη μέσα στις πρώτες 10 μέρες της , με το μισό από αυτό το ποσό να αφορά μόνο τις . Στην Ελλάδα, εν μέσω γιορτών, το φιλμ του Tζ. Τζ. Αμπραμς λειτουργεί λίγο και σαν «κράχτης». Η σαββατιάτικη στα Village, καθώς και σε άλλα σινεμά, ακόμα και του κέντρου, που επέλεξαν να «ανοίξουν» την ταινία, θύμισε λίγο άλλες εποχές. Τότε που παρόμοια κινηματογραφικά φαινόμενα, σαν τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» για παράδειγμα, έκαναν τον κόσμο να συρρέει τέτοιες μέρες στις αίθουσες και η εύρεση εισιτηρίων γινόταν κανονική….

Δεν ισχυριζόμαστε φυσικά πως η επιτυχία του «Πολέμου των Αστρων» είναι από μόνη της ικανή να αναστήσει τη ρημαγμένες, τα τελευταία χρόνια, εισπράξεις των ελληνικών κινηματογράφων. Μπορεί αυτές να ισορρόπησαν κάπως φέτος, όμως η αλήθεια είναι πως απέχουν πάρα πολύ από τα παλαιά τους επίπεδα. Παρόλα αυτά, η μεγάλης σημασίας κυκλοφορία της Ντίσνεϊ, σε συνδυασμό με το πολύ καλό άνοιγμα του «Ενας Αλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και την επερχόμενη κυκλοφορία του «Νοτιά» του Τάσου Μουλμέτη, δημιουργεί ένα κινηματογραφικό «μπουκέτο» ικανό να τραβήξει το «κάρο» και να καταστήσει τη φετινή σεζόν σημαντικά θετικότερη από την προηγούμενη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση