Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στην Αθήνα
Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στην Αθήνα

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στην Αθήνα

Με μια αλληγορική για θεατές κάθε ηλικίας και έναν σημαντικό προσκεκλημένο ολοκληρώνεται το φετινό το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Τέσσερις ημέρες πριν από τη μεγάλη συναυλία του στο , ο βραβευμένος με Οσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Γκράμι συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά θα παραστεί στην προβολή του φιλμ του Γουές Αντερσον «Ο απίθανος κύριος Φοξ», τη επένδυση του οποίου υπογράφει ο ίδιος.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και θα είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα του καταξιωμένου συνθέτη κινηματογραφικής ς, ο οποίος γεννήθηκε στο Παρίσι από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ενώ σπούδασε στο πλευρό του Ιάννη Ξενάκη. Διάσημος χάρη στην επένδυση ταινιών όπως το «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», «Syriana», «Argo» και «Γκοτζίλα», έχει προταθεί για Οσκαρ οκτώ φορές, αλλά παρέλαβε το πρώτο του χρυσό αγαλματίδιο τον περασμένο Φεβρουάριο για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest», επίσης σε σκηνοθεσία του Γουές Αντερσον.

Βασισμένο στη δημοφιλή ομότιτλη του Ρόαλντ Νταλ, το φιλμ «Ο απίθανος κύριος Φοξ» αφηγείται την μιας οικογένειας αλεπούδων, που έρχονται αντιμέτωπες με τους της περιοχής αφού αναγκάζονται να κλέβουν κότες για να επιζήσουν. Μολονότι επέλεξε να αναβιώσει το παραδοσιακό κινούμενο σχέδιο με κούκλες, ο Γουές Αντερσον δεν απευθύνεται αποκλειστικά στο ανήλικο κοινό. Αλλωστε, το σκοτεινό παραμύθι του Νταλ μιλά περισσότερο για το «ζώο» που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος και λιγότερο για τα πραγματικά ζώα, ενώ το τέλος του ενδέχεται να απογοητεύσει τους μικρότερους θεατές. Πάντως, ο Ντεσπλά κατάφερε να εναρμονιστεί πλήρως με το πνεύμα του σκηνοθέτη, ενσωματώνοντας στοιχεία από τη μουσική των σπαγκέτι-γουέστερν, την αμερικανική φολκ και τη ροκ των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70.

Ακούγονται οι φωνές των Τζορτζ Κλούνεϊ, Μέριλ Στριπ, Μπιλ Μάρεϊ, Τζέισον Σβάρτσμαν και Γουίλιαμ Νταφόε.

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ο Αλεξάντρ Ντεσπλά θα βρίσκεται στο για να διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μία συναυλία με έργα από το σύνολο της δισκογραφικής του δουλειάς, που περιλαμβάνει τη μουσική επένδυση για περισσότερες από 40 κινηματογραφικές παραγωγές. Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, στο viva.gr κ.α.

Η είσοδος στην προβολή της ς «Ο απίθανος κύριος Φοξ» θα είναι ελεύθερη με δελτία, τα οποία θα διανέμονται από το ταμείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, από τις 6 έως τις 8 μ.μ. ή μέχρις εξαντλήσεώς τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση