Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Νέο τμήμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
Νέο τμήμα  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Νέο τμήμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Μία νέα πτέρυγα απέκτησε πρόσφατα το και Μανιταριών. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα του υ Μανιταριών το οποίο αφορά την επιλογή και τοιχογράφηση σειράς θεμάτων που αφορούν στα μανιτάρια και τη σχέση τους με την ιστορία, τη λαογραφία, την επιστήμη, τη φαρμακευτική κ.τ.λ.

Η επιλογή των θεμάτων αυτών, που έχουν ταυτόχρονα και ισχυρό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έγινε από τον συγγραφέα-ερευνητή και πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γιώργο νσταντινίδη, η δε εικαστικής τους αποτύπωση έγινε από ζωγράφους και γλύπτες υπό την επίβλεψη του ιδίου.

Εξάλλου, η χρήση της ς και της γλυπτικής, αποτελεί συστατικό στοιχείο του Μουσείου και αποσκοπεί όχι μόνο στη σύνδεση φύσης και πολιτιστικής δημιουργίας, αλλά και στην ενός σύγχρονου ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού τος.

Οι εξαιρετικές αυτές παραστάσεις, όπως και η μοναδικότητά τους, καθιστούν λοιπόν το Μουσείο όχι μόνο πρωτοποριακό στις επιλογές του, αλλά επίσης ικανό να πληροφορεί και να αναδεικνύει περιβαλλοντικά ζητήματα, με μηνύματα που γίνονται ευχαρίστως αποδεκτά και εμπεδώνονται εύκολα από τους επισκέπτες.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η νέα αυτή πτέρυγα θα αποτελέσει τη βάση για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τα μανιτάρια και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Δηλητηριώδη μανιτάριαΦαρμακείοΤρούφεςΝύμφεςΖαρκάδι και μακρολεπιώτα

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση