Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Νέο τμήμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
Νέο τμήμα  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Νέο τμήμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Μί νέ πτέρυγα απέκτησε πρόσφατα το . Πρόκειται για ένα νέο τμήμα του υ Μανιταριών το οποίο αφορά την και τοιχογράφηση σειράς θεμάτων που αφορούν στα μανιτάρια και τη σχέση τους με την ιστορία, τη λαογραφία, την επιστήμη, τη φαρμακευτική κ.τ.λ.

Η των θεμάτων αυτών, που έχουν ταυτόχρονα και ισχυρό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έγινε από τον συγγραφέα-ερευνητή και πρόεδρο των Μανιταρόφιλων ς Γιώργο Κωνσταντινίδη, η δε εικαστικής τους αποτύπωση έγινε από ζωγράφους και γλύπτες υπό την επίβλεψη του ιδίου.

Εξάλλου, η χρήση της ζωγραφικής και της γλυπτικής, αποτελεί συστατικό στοιχείο του Μουσείου και αποσκοπεί όχι μόνο στη σύνδεση ς και πολιτιστικής ς, αλλά και στην παρουσίαση ενός σύγχρονου ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού τος.

Οι εξαιρετικές αυτές παραστάσεις, όπως και η μοναδικότητά τους, καθιστούν λοιπόν το Μουσείο όχι μόνο πρωτοποριακό στις επιλογές του, αλλά επίσης ικανό να πληροφορεί και να αναδεικνύει περιβαλλοντικά ζητήματα, με μηνύματα που γίνονται ευχαρίστως αποδεκτά και εμπεδώνονται εύκολα από τους επισκέπτες.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η νέα αυτή πτέρυγα θα αποτελέσει τη βάση για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τα μανιτάρια και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Δηλητηριώδη μανιτάριαΦαρμακείοΤρούφεςΝύμφεςΖαρκάδι και μακρολεπιώτα

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση