Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Νέο τμήμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
Νέο τμήμα  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Νέο τμήμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Μία νέα πτέρυγα απέκτησε πρόσφατα το Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα του Μουσείου Μανιταριών το οποίο αφορά την και τοιχογράφηση σειράς θεμάτων που αφορούν στα μανιτάρια και τη σχέση τους με την ιστορία, τη λαογραφία, την επιστήμη, τη φαρμακευτική κ.τ.λ.

Η των θεμάτων αυτών, που έχουν ταυτόχρονα και ισχυρό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έγινε από τον συγγραφέα-ερευνητή και πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γιώργο Κωνσταντινίδη, η δε εικαστικής τους αποτύπωση έγινε από ζωγράφους και γλύπτες υπό την επίβλεψη του ιδίου.

Εξάλλου, η χρήση της ζωγραφικής και της γλυπτικής, αποτελεί συστατικό στοιχείο του Μουσείου και αποσκοπεί όχι μόνο στη σύνδεση φύσης και πολιτιστικής δημιουργίας, αλλά και στην ενός σύγχρονου ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Οι εξαιρετικές αυτές παραστάσεις, όπως και η μοναδικότητά τους, καθιστούν λοιπόν το όχι μόνο πρωτοποριακό στις επιλογές του, αλλά επίσης ικανό να πληροφορεί και να αναδεικνύει περιβαλλοντικά ζητήματα, με μηνύματα που γίνονται ευχαρίστως αποδεκτά και εμπεδώνονται εύκολα από τους επισκέπτες.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η νέα αυτή πτέρυγα θα αποτελέσει τη βάση για νέα που αφορούν τα μανιτάρια και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Δηλητηριώδη μανιτάριαΦαρμακείοΤρούφεςΝύμφεςΖαρκάδι και μακρολεπιώτα

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση