Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Νέες Ταινίες: Χόλιγουντ μεγάλων δημιουργών, κορυφαίων ερμηνευτών
Νέες Ταινίες: Χόλιγουντ μεγάλων δημιουργών, κορυφαίων ερμηνευτών

Νέες Ταινίες: Χόλιγουντ μεγάλων δημιουργών, κορυφαίων ερμηνευτών

Εν χρόνο μετά το «Birdman» κι τον θρίαμβό του στα Οσκαρ, ο Αλεχάντρο κονζάλες Ινιαρίτου επανέρχεται στο προσκήνιο με την «Επιστροφή» (*****). Πρόκειται για το αριστούργημά του, το οποίο πορεύεται προς την 88η τελετή απονομής των Οσκαρ έχοντας συνολικά συγκεντρώσει 12 υποψηφιότητες.

Η «Επιστροφή» είναι μια ιστορία εκδίκησης, εμπνευσμένη από τη ζωή του υπαρκτού Χιου κλας, ιχνηλάτη σε αποστολές κυνηγών-γουνεμπόρων στα Βραχώδη Ορη κατά τη δεύτερη δεκαετία του 19ου αιώνα. Τον υποδύεται ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, δίνοντας ρεσιτάλ ερμηνείας στον πιο επίπονο ρόλο της μέχρι τ καριέρας του, που τον οδηγεί στο Οσκαρ. Οι ηθοποιοί της «Επιστροφής» στα γυρίσματα, στον Καναδά και στην Παταγωνία, έζησαν εμπειρία… λοκατζή. Η «Επιστροφή» είναι η ιστορία ενός λευκού κι ενός Ινδιάνου που βίωσαν απώλεια και οι πορείες τους συγκλίνουν. Ο «νεκρός» Γκλας επιστρέφει στη ζωή για να σκοτώσει τον δολοφόνο του μιγάδα γιου του. Ο Ινδιάνος, αρχηγός μιας φυλής που σφαγιάστηκε, ακολουθεί σαν φάντασμα τους κυνηγούς εισβολείς, αναζητώντας την κόρη του, την οποία πήραν σαν λάφυρο. Η Αγρια Δύση φαντάζει σαν λεηλατημένος παράδεισος.

Η αγριότητα του λευκού, που εισβάλλει στον αχαρτογράφητο κόσμο του «αγρίου», και η σκληρή μάχη για την επιβίωση ορίζουν τις συντεταγμένες μιας υπαρξιακής περιπέτειας, που ανατρέπει στερεότυπα του επικού γουέστερν. Η «Επιστροφή» είναι μια μεγάλη στιγμή του αμερικανικού κινηματογράφου. Συναρπαστική, αλλά και στοχαστική για τη διαχρονική περιπέτεια του ατόμου στην έρημο, που εδώ είναι κάτασπρη και παγωμένη.

Το «Στιβ Τζομπς» (****) του τάνι Μπόιλ μάλλον θα απογοητεύσει όλους όσοι περιμένουν μια συμβατική βιογραφία, σαν τα λαϊκά αναγνώσματα γύρω από διασήμων. Αντισυμβατικό φιλμ, θέλει να βάλει τον θεατή στο… μυαλό του ιδρυτή της Apple. Το «Στιβ Τζομπς» είναι αποσπασματικό, τοποθετημένο κυρίως στο παρασκήνιο των παρουσιάσεων των καινοτόμων συσκευών του Τζομπς. Μια βιογραφία σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην οποία ο τάνι Μπόιλ αντικρίζει έναν δικό του «Πολίτη Κέιν». Ο ιδιόρρυθμος Τζομπς παρουσιάζεται σαν ένας οραματιστής, εμμονικός με την τελειότητα, αλλά και κυνικός σε σημείο να γίνει αντιπαθής. Εσωστρεφής και απόλυτος, βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τον «κλειστό κόσμο» των συσκευών του. Ολοι όσοι έχουν πιάσει στα χέρια τους Mac θα καταλάβουν τι εννοώ. Ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Κέιτ Γουίνσλετ είναι υποψήφιοι για Οσκαρ.

Οι «Ηρωες του κακού» είναι το ντεμπούτο του Ισπανού σκηνοθέτη Ζόε Μπεριατούα. Πρόκειται για δράμα, γύρω από τα δύσκολα της ς: το bullying, την , αλλά και την ανακάλυψη του έρωτα.

Προβάλλεται και η ταινία κινουμένων σχεδίων «Κοκορόκι: ο ήρωας της φάρμας». Ο Ρόκι, ένα αδύναμο κοτοπουλάκι, τα βάζει με έναν κακό αγρότη. Για μικρά παιδιά.

Πηγή: kathimerini.gr
 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση