Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ζουρνάδες και νταούλια στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου
Ζουρνάδες και νταούλια  στο Λύκειο των  Ελληνίδων Βόλου

Ζουρνάδες και νταούλια στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου

 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και νέους με στόχο τη γνωριμία με την  παράδοση

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και νέους με στόχο τη γνωριμία και την ανάδειξη της τοπικής μουσικής παράδοσης οργάνωσε και υλοποιεί το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

 

Η  φιλόδοξη και τολμηρή σκέψη του ΛΕΒ,  που αποτελεί και χρέος προς τη διάσωση της πηλιορείτικης παράδοσης με τη  δημιουργία μιας μουσικής ομάδας παιδικών και νέων με ζουρνάδες και νταούλια, βρήκε  την πρόθυμη συμπαράσταση της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.   Γι’ αυτό και η σημαντική αυτή δράση τελεί υπό την αιγίδα της.

Δυνατοί ήχοι, κρούσεις, ρυθμοί, και χαρά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της πρωτότυπης ενασχόλησης, αφού πρόκειται για όργανα ομαδικής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος σε διαρκή χρήση από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Έτσι, λοιπόν, ζουρνάδες και νταούλια, ένα μουσικό εργαστήρι για παιδιά και νέους λειτουργεί στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ένα ταξίδι σκέψεων, τόπων και εμπειριών στον πολιτισμό.

 

Κάθε Σάββατο από τις 6 έως τις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα χορού του Λ.Ε.Β. (Κύπρου-Αχιλλοπούλου-πληροφορίες. Δάσκαλοι και εμψυχωτές της ομάδας: Λαυρέντης Νίτης στον ζουρνά  και Φώτης Σκαμαγκούλης στο νταούλι.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση