Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

 

Για 74η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο πρωτοψάλτη και καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, πτυχίο ιεροψάλτου, πτυχίο και δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα ιεροψαλτικά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην Σχολή διδάσκονται:  Θεωρία και πράξη Βυζαντινής Μουσικής,

Τυπικό, Λειτουργική, Υμνολογία, Θεωρία και σολφέζ Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Φέτος θα λειτουργήσει, για δεύτερη χρονιά, το νεοσύστατο τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, στο οποίο μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Επίσης, για πρώτη φορά, φέτος, θα πραγματοποιηθεί ετήσιο Σεμινάριο Τυπικού των Ιερών Ακολουθιών, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν σπουδαστές και απόφοιτοι της Σχολής, κληρικοί και εν ενεργεία Ιεροψάλτες και κάθε ενδιαφερόμενος.

Διδάσκουν κορυφαίοι καθηγητές, πρωτοψάλτες και λαμπαδάριοι της τοπικής  Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας Ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου .

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1/9 και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6.00 – 8.00  μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Όγλ, πρώην Εκκλ/κό Λύκειο Βόλου).

Τα μαθήματα για την νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν την Δευτέρα 7/9, στις 6.00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 40440, 93517 και 93501.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βελτιώνονται τα δημοτικά γήπεδα Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου στο Δήμο Αλμυρού - https://t.co/uzz3c1kYak -

  • Διακοπή σχολικών μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας σε Νεοχώρι και Συκή - https://t.co/FCTQlKXTEm -

  • Άμεση λειτουργία των Χιονοδρομικών ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/24gJZO0jiW -

"Αλιεύοντας" την είδηση