Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Ξεκινούν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

 

Γι 74η συνεχή χρονιά θ λειτουργήσει και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο πρωτοψάλτη και καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, πτυχίο ιεροψάλτου, πτυχίο και Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα ιεροψαλτικά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην Σχολή διδάσκονται:   και πράξη Βυζαντινής Μουσικής,

Τυπικό, Λειτουργική, Υμνολογία, και σολφέζ Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Φέτος θα λειτουργήσει, για δεύτερη χρονιά, το νεοσύστατο τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, στο οποίο μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Επίσης, για πρώτη φορά, φέτος, θα πραγματοποιηθεί ετήσιο Σεμινάριο Τυπικού των Ιερών Ακολουθιών, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν και απόφοιτοι της Σχολής, κληρικοί και εν ενεργεία Ιεροψάλτες και κάθε ενδιαφερόμενος.

Διδάσκουν κορυφαίοι καθηγητές, πρωτοψάλτες και λαμπαδάριοι της τοπικής  Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας Ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου .

Οι θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1/9 και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6.00 – 8.00  μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Όγλ, πρώην Εκκλ/κό Βόλου).

Τα μαθήματα για την νέα θα αρχίσουν την Δευτέρα 7/9, στις 6.00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 40440, 93517 και 93501.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση