Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ξεκινά το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης στη Λίμνη Πλαστήρα
Ξεκινά το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης στη Λίμνη Πλαστήρα

Ξεκινά το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης στη Λίμνη Πλαστήρα

 Με την

  Με την , ξεκινάει το μεγαλύτερο  της Ευρώπης, στην Λίμνη Πλαστήρα σε  μία ακόμη σημαντική συναυλία, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς  ς,υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα και Σολίστ  τον Στέλιο κόλγκαρη, (Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), αλλά και τους Βολιώτες, Ντίνο κρίνια, και Γεράσιμο Σιούρα. Συμπράττουν επίσης ο τραγουδιστής, Κώστας Ζεμπίλας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας Βολιώτης, κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

Να θυμίσουμε ότι η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου-Μαγνησίας, έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία και έγινε ουσιαστικά Παγκόσμια,  χάρις στο ψηφιακό CD, που κυκλοφορεί  από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τον Νομό Μαγνησίας διεθνώς.

Οι συμμετοχές των κιθαριστών ξεπέρασαν τις 100 στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας ς, που έχει συνολικά φιλοξενήσει, πάνω από 1.100 κιθαριστές, στα 5 χρόνια ύπαρξης του.

Οι  θα διαρκέσουν τρεις μέρες, μέχρι τις 12 Ιουλίου και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας. 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το ξενοδοχείο Nevros, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο γνωστός Μαέστρος – Κιθαριστής Πέτρος Ρίστας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν κιθαριστικές ορχήστρες  και σύνολα από Θράκη,  Μακεδονία, Καστοριά, Bέροια, Βόλο, α και Πειραιά, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα.

Σολίστ στο Φεστιβάλ είναι οι καταξιωμένοι, διεθνούς φήμης κιθαριστές, Βασίλης Μαστοράκης, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιο Γκόλγκαρης, Ηλίας Διαμαντάκης, Αντώνης Μυτακίδης και ο Δημήτρης Σβυντρίδης που θα είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Nevros, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση