Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ξεκαθάρισε οριστικά η ονομασία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου
Ξεκαθάρισε οριστικά η ονομασία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου

Ξεκαθάρισε οριστικά η ονομασία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την ονομασία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σύγχυση στην κοινωνία του Βόλου και των ΜΜΕ της Μαγνησίας, σχετικά με την ονοματοδοσία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στις που συμμετέχει, αφού υπάρχει παραπληροφόρηση και εξαπάτηση από συγκεκριμένους κύκλους.

Με την υπ. αριθ. 33/2019 διάταξη του Ειρηνοδικείου Βόλου έχει εγκριθεί το Σωματείο “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” με έδρα τον Βόλο και Πρόεδρο την καταξιωμένη Ποιήτρια & Ζωγράφο Γρηγορία Πελεκούδα.

Για άλλες Κιθαριστικές  Ορχήστρες που οικειοποιούνται την ονομασία της Ορχήστρας μας, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας, αφού το θέμα της ονομασίας της Ορχήστρας “λύθηκε” οριστικά και αμετάκλητα.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο, στον Νομό Μαγνησίας και κατέχει την μοναδική ονομασία Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, με απόφαση του  Ειρηνοδικείου Βόλου. 

Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιοτο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην  , συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες ας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, ς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού.

Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το .

Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης (Σολίστ Κλασικής Κιθάρας), Ντίνος Γκρίνιας (Σολίστ & Ενορχηστρωτής της Ορχήστρας), Αρετή Κουσμαλή (Σολίστ Κλασικής Κιθάρας), Κώστας Ζεμπίλας (Τραγουδιστής), Αλέξανδρος Παπαρίζος (Διευθυντής Ορχήστρας – Σολίστ Κιθάρας), Μαρίτα Παπαρίζου (Κοντράλτο), Γεράσιμος Σιούρας (Σολίστ Κιθάρας) & Ελένη Τακτικού (Τραγουδίστρια).

Επίσης η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η Ορχήστρα αυτή λειτουργεί ν (χωρίς καμία συνδρομή) για Καθηγητές και Σπουδαστές κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο, ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας  διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα τον Νομό Μαγνησίας, με την έκδοση του CD «Volos – Magnesia Guitar Festival », που κυκλοφόρησε το , από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο. Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων Κιθαριστών.

Υπεύθυνος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο Βολιώτης Κιθαριστής – Παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση