Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Βραδιά Ανατολίτικου τραγουδιού στα Πλατανίδια
Βραδιά Ανατολίτικου τραγουδιού στα Πλατανίδια

Βραδιά Ανατολίτικου τραγουδιού στα Πλατανίδια

Το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Κοροβίνη

Για ένατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν και φέτος, οι Συναντήσεις Μουσικής και Λογοτεχνίας στο του πολυδιάστατου δημιουργού Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια,  το Σάββατο 7η Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ. έως 12:00 νυχτερινή.

Μέχρι τώρα έγιναν τιμητικά αφιερώματα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη, τον Καβάφη, τον έρωτα στη λογοτεχνία, το λαϊκό τραγούδι, τους νεότερους Έλληνες ποιητές και τη διαφορετικότητα.

Τις εκδηλώσεις τις υποστηρίζουν με την ευγενή συμμετοχή και εθελοντική προσφορά πολλοί και σπουδαίοι συγγραφείς, μουσικοί, τραγουδιστές,  ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ζωγράφοι, ερευνητές, επιστήμονες, κ.λπ.

Φέτος αναπτύσσεται το θέμα “Ανατολίτικο τραγούδι” ή “Η Ανατολή στο τραγούδι”.

Η πάμπλουτη και ανεκτίμητη κληρονομιά της ελληνικής μουσικής, μέσα από μια πολυδαίδαλη διαδρομή, από τον 19ο αι. ως σήμερα, έχει να παρουσιάσει σε κάθε μορφή έκφρασής της: δημοτικό,  τραγούδι της Αμερικής,  ρεμπέτικο, λαϊκό, ελαφρό, έντεχνο κ.λπ., πολλά και σπουδαία παραδείγματα τραγουδιού με θέματα αλλά και μουσικούς “τρόπους” που σχετίζονται με την καθ’ ημάς Ανατολή.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, από τις 9:00 η ώρα το βράδυ, θα τιμηθεί αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα διάσταση του τραγουδιού μας.

Εισηγητές στο θέμα θα είναι οι:  η Μιράντα Τερζοπούλου, εθνομουσικολόγος, ο Νίκος Διονυσόπουλος, ερευνητής της ελληνικής μουσικής και επιμελητής μουσικών εκδόσεων, ο Ζάχος Παπαζαχαρίου, δρ. ανθρωπολόγος, συγγραφέας, ο Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας, κοινωνιολόγος και ο Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, ερευνητής, τραγουδοποιός.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα έχει συναυλιακό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βέτσος, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Κώστας Κουτρουμπάκης, Σταύρος Κρομμύδας, Δέσποινα Παγιούλα, Δημήτρης Σφίγγος, Μαρία Φωτίου, Λάζαρος Χαριτίδης, το Μουσικό Σχήμα «Ανατολικά Ζητήματα» κ. ά.

Το σχέδιο της αφίσας είναι από έργο του Δημήτρη Μοράρου και η μακέτα της αφίσας έγινε από τον Νικόλα Δημητριάδη.

Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία στα οργανωτικά του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου και είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση