Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Το 20ό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ν.Αγχιάλου
Το 20ό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ν.Αγχιάλου

Το 20ό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ν.Αγχιάλου

Το Σάββτο 14 Νοεμβρίου η χορωδία της Ν.Αγχιάλου διοργανώνει φέτος το 20ό Χορωδιακό Φεστιβάλ .Συμπληρώθηκαν αισίως 21 χρόνια από την ίδρυσή της, χρόνια δημιουργικής και καλλιτεχνικής ς(ιδρύθηκε το 1994).Στο 20ό Χορωδιακό φεστιβάλ , συμμετέχουν 4 αξιόλογα και γνωστά στο πανελλήνιο χορωδιακά σχήματα και τη βραδιά, όπως πάντα, κλείνει η σ΄ ένα, επιλεγμένο όσο και ανανεωμένο πρόγραμμα.

Η οργανωτική ,που έχει συσταθεί γιά την διοργάνωση του Χορωδιακού Φεστιβάλ, εργάζεται ασταμάτητα και ενεργά για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία των προσκεκλημένων χορωδιών.

Η Χορωδία του (πρώην) Δήμου Νέας Αγχιάλου ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της χορωδιακής μουσικής και την προσφορά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι μικτή και αποτελείται από 50 μέλη.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία χορωδιακών έργων.
Όλα αυτά τα χρόνια είχε πολλές παρουσίες στο χώρο του χορωδιακού τραγουδιού δίνοντας ,συμμετέχοντας στα χορωδιακά Φεστιβάλ στις περισσότερες της Ελλάδας.

Επίσης η παρουσία της, είναι έντονη και σε εκδηλώσεις, Θρησκευτικού, επετειακού, κοινωνικού περιεχομένου και σπουδαίων μουσικών γεγονότων, κάνοντας στην πόλη και τη περιφέρεια.

Αποτελεί θεσμό για την πόλη η διοργάνωση κάθε χρόνο της χορωδιακής συνάντησης, που καθιερώθηκε από το 1996 με τη συμμετοχή προσκεκλημένων χορωδιών.

η Χορωδία διευθύνει από το 1995 ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Οι χορωδίες που θα εμφανιστούν είναι ,η Δημοτική Χορωδία Λειβαδιάς,το φωνητικό σύνολο ¨Σίμυλις από την Λάρισα ,η Δημοτική Χορωδία της Αγιάς, και η Χορωδία Συλλόγου Κερκυραίων .Ν.Λάρισας

Συμπαραστάτες οι χορηγοί και συνδιοργανωτές:
Ο Δήμος , ,ο Φιλοπρόοδος , ο Αγροτικός Συνεταιρισμός κρασιά Αγχιάλου “Ή Δήμητρα¨ η εταιρεία α/φων ¨Μπούτλα¨ η εταιρεία ¨Τοκαλή¨ και το ανθοπωλείο του Δημήτρη Κατσαούνη από τον .

Ωρα έναρξης΄18.30,στο πρώην Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση