Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Τίτος Πατρίκιος- Ανδρέας Κατσιγιάννης- «Πολιορκημένος χρόνος»
Τίτος Πατρίκιος- Ανδρέας Κατσιγιάννης- «Πολιορκημένος χρόνος»

Τίτος Πατρίκιος- Ανδρέας Κατσιγιάννης- «Πολιορκημένος χρόνος»

Το Μουσικό Σχολείο μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση πολιτισμού και υψηλής αισθητικής, καθώς η μουσική συναντά την ποίηση  σ’ ένα εμβληματικό έργο, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Τέχνη, παρουσιάζοντας τη συνάντηση του Ανδρέα Κατσιγιάννη με τον Τίτο Πατρίκιο στις 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Ο μεγάλος μας ποιητής Τίτος Πατρίκιος, είναι η ζώσα ιστορία της χώρας κατά τον τελευταίο αιώνα. Στην ποίησή του έχουν καταγραφεί  όλα τα σημαντικά γεγονότα της πολυκύμαντης περιόδου από τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο έως σήμερα.

Επί 75 χρόνια ο Τίτος Πατρίκιος γράφει ακατάβλητος, εκφράζοντας τις αγωνίες, τις πίκρες και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού. Υμνεί το θάρρος, την αυταπάρνηση, τον πόθο για ελευθερία, τη θυσία, αλλά και τον έρωτα που ανθεκτικός ευδοκιμεί στις χαραμάδες της κατάρρευσης του παλαιού κόσμου, αλλά και στα θεμέλια του νέου.

Είναι ένας ποιητής που αντλεί τη δύναμή του από το πάθος του για τη ζωή και την αγάπη και το θαυμασμό του προς στη γυναίκα, σαν σύμβολο της αέναης αναγέννησης του κόσμου και της ήττας του θανάτου.

Η μελοποίηση των ποιημάτων του είναι εξαιρετικά δύσκολη γι’ αυτό και είναι ελάχιστες οι σχετικές συνθετικές προσπάθειες.

Ο καταξιωμένος συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης τόλμησε μετά από προτροπή του, φίλου του αγαπημένου ηθοποιού, Μιχάλη Μητρούση, να αναμετρηθεί με το έργο του Τίτου Πατρίκιου και να συνθέσει ένα αξιοζήλευτο έργο, που σέβεται τη μουσική των λέξεων και αναδεικνύει τις λεπτές συναισθηματικές ισορροπίες τους.Έτσι «γεννήθηκε» ο «Πολιορκημένος χρόνος», ένα σπουδαίο μουσικό έργο αντάξιο της μακράς και γόνιμης ποιητικής διαδρομής του Τίτου Πατρίκιου. Ο «Πολιορκημένος χρόνος» απαρτίζεται από επτά μελοποιημένα ποιήματα και τις αφηγήσεις από τον ίδιο των ποιητή οκτώ ποιημάτων. Συνοδεύεται δε από ένα καλαίσθητο βιβλίο 52 σελίδων που περιλαμβάνει ποιήματα πεζά, την πλήρη εργοβιογραφία του ποιητή αλλά και σπάνιες εικόνες από το προσωπικό φωτογραφικό του αρχείο. Επτά σημαντικοί, δημοφιλείς ερμηνευτές ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Ανδρέα Κατσιγιάννη να γίνουν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, αναπόσπαστο μέρος αυτής της ιστορικής έκδοσης. Στον «Πολιορκημένο Χρόνο» ερμηνεύουν οι :Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Περρής, Γιώργος Νταλάρας,Μίλτος Πασχαλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Απόστολος Μόσιος. Ο «Πολιορκημένος χρόνος» εξελίσσεται άναρχα όσον αφορά στη γραμμική χρονική ακολουθία. Πότε φτάνει ως τις παρυφές του παρόντος και πότε βυθίζεται στα αδιάφανα νερά του παρελθόντος. Το χρώμα που προστίθεται στις φωτογραφίες, ταράζει την μακαριότητα του ρομαντικού ασπρόμαυρου κόσμου, έρχεται να μας υπενθυμίσει τη διαρκή επικαιρότητα της ποίησης και τα αιώνια, άχρονα θέματα που ταλανίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη από την αρχή της συνείδησης, τον έρωτα, το θάνατο, τη λαχτάρα για την ερμηνεία και την κατάκτηση του αγνώστου. Ο «Πολιορκημένος Χρόνος» είναι ένα εμβληματικό έργο που σφραγίζει η αξία των δημιουργών του και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group γεμίζοντας με υπερηφάνεια όλη την ομάδα των ανθρώπων που εργάστηκαν για την έκδοσή του.

Στο σχολείο τον Λόγο του ποιητή και τη μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη θα ερμηνεύσουν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση του Ζαφείρη Κουκουσέλη –ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας, εναρμόνιση χορωδίας-  και των Κερασία Σιάρα, Ιωάνα Χατζάκη διδασκαλία χορωδίας.

Στις 11 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου να γίνουμε κοινωνοί  αυτής της συνάντησης της ποίησης με τη μουσική , του Τίτου Πατρίκιου με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη.

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

  • Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών #κάνναβη - https://t.co/EH5dAU02Wy -

  • Aνοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του έργου γηπέδων στην Άνω Γατζέα #ΆνωΓατζέα - https://t.co/VGbeuW6bEq -

"Αλιεύοντας" την είδηση