Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Την πίτα της έκοψε η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου 
Την πίτα της έκοψε η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου 

Την πίτα της έκοψε η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου 

Την πίτα της έκοψε η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, το Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου στο Στέκι του Παιδιού του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της πόλης, του καλλιτεχνικού διευθυντή της Τάσου Ιωακειμίδη και της προέδρου της ρηγορίας Πελεκούδα. 

Υπενθυμίζεται  ότι η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ιδρύθηκε το 2015 από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο, στον Νομό Μαγνησίας.

Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Θέατρο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιοτο Φεστιβάλ Κιθάρας ς στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην  Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό , στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο ς.

Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το .

Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Στέλιος κόλγκαρης (σολίστ Κλασικής Κιθάρας), Ντίνος Γκρίνιας (σολίστ & ενορχηστρωτής της Ορχήστρας), Κώστας Ζεμπίλας (λαϊκός τραγουδιστής), Αλέξανδρος Παπαρίζος (διευθυντής Ορχήστρας – Σολίστ Κιθάρας), Μαρίτα Παπαρίζου (κοντράλτο), Γεράσιμος Σιούρας (σολίστ κιθάρας) & Ελένη Τακτικού (λαϊκή τραγουδίστρια).

Επίσης η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η Ορχήστρα αυτή λειτουργεί δωρεάν (χωρίς καμία συνδρομή) για και σπουδαστές κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο, ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας  διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα τον Νομό Μαγνησίας, με την έκδοση του CD «Volos – Magnesia Guitar Festival 2017», που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες ς σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της ς τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων κιθαριστών ενώ να ενταχθούν στην Ορχήστρα, όποιοι άλλοι κιθαριστές από τον Νομό Μαγνησίας το επιθυμούν στο τηλ. 6944 695921.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση