Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Θεατρικά, χορωδίες, χορευτικά και σύνολα στο «Φεστιβάλ Βιβλίου»
Θεατρικά, χορωδίες, χορευτικά  και σύνολα στο «Φεστιβάλ Βιβλίου»

Θεατρικά, χορωδίες, χορευτικά και σύνολα στο «Φεστιβάλ Βιβλίου»

Σύλλογοι, και το Ωδείο , θα δώσουν το δικό τους χρώμα

 Το δικό τους χρώμα στην όλη διοργάνωση του «2ου Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου», αναμένεται να δώσουν από σήμερα στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου . Ιωνίας και για τρεις ημέρες, Σύλλογοι, αλλά και το Ωδείο .

 «Αναφορά στον Γκρέκο …τα σχολικά χρόνια»

απ΄ το  9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας

 Το 2017 συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε τη χρονιά ως “Έτος Νίκου Καζαντζάκη”.

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας στo πλαίσιo των εκδηλώσεων του παιδικού και εφηβικού βιβλίου, θα παρουσιάσουν σήμερα Παρασκευή, μετά τις 6 το απόγευμα,   από το πέμπτο κεφάλαιο του πεζογραφήματος «Αναφορά στον Γκρέκο» (1961), που δημοσιεύτηκε ύστερα από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στην πραγματικότητα, είναι η αυτοβιογραφία του συγγραφέα, πολύ χρήσιμη για να κατανοήσουμε την προσωπικότητα και το λογοτεχνικό έργο του. Ολόκληρο το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις συχνά επώδυνες εμπειρίες του νεαρού . Καζαντζάκη από το δημοτικό σχολείο, σε εποχές (τέλη του 19ου αιώνα) που οι εφαρμοζόμενες παιδαγωγικές μέθοδοι ήταν ιδιαίτερα αυταρχικές. Ειδικότερα, στα    παρακολουθούμε την πρώτη του μέρα στο δημοτικό σχολείο αλλά και τις αναμνήσεις του από τις τέσσερις τάξεις από το σχολείο  της εποχής αφού τότε το δημοτικό ήταν τετρατάξιο.

Η «Κρητική Αδελφότητα Βόλου»

Το παιδικό χορευτικό τμήμα της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου το «Αρκάδι» συμμετέχοντας στις του φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή μετά τις 6 το απόγευμα τρεις χορούς. Συγκεκριμένα Συρτός Χανιώτικος, Πεντοζάλης και Σούστα.

Ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας

Ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Βόλου ιδρύθηκε το 2012 από μια ‘’παρέα’’ νέων, της Νέας Ιωνίας. Συμμετέχει σε συνήθως με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, και διδάσκονται χοροί από όλη την με έμφαση τις περιοχές Μ. Ασία – Θράκη-Καππαδοκία-Μακεδονία- Βόρεια Θράκη. Σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου, μετά τις 6 το απόγευμα, θα παρουσιαστούν χοροί από την Μακεδονία (πατινάδα- συρτό- τικφέσκο-  λεβέντικο- χασαπιά) με την συνοδεία οργάνων (ζουρνά και νταούλι). Διδασκαλία χορών: Κατσάνου Κατερίνα

Μουσικοί: Ζουρνά- Νταούλι Λαυρέντης Νίτης, Κρουστά Αναστασία Λύτρα.

«Λουδοβίκος των Ανωγείων»

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του Λουδοβίκου των Ανωγείων» καθώς και μια … αναφορά στην όμορφη Κρήτη, με την μοναδική φωνή του αγαπημένου τραγουδοποιού…

«Μια φορά κι έναν καιρό»

Το Σάββατο 8 Απριλίου

Το Σάββατο 8 Απριλίου, μετά τις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, συναυλία με το κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου «ΚΙΘΑΡΩΔΗ» που αποτελείται από σπουδαστές των καθηγητών: Κατερίνα Ζουμπέκη, Μαρία Ζουμπέκη και Πάρη Θεοδωρακάκη.

Τη διδασκαλία του συνόλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Ζουμπέκη, ενώ τις μεταγραφές πραγματοποιεί ο Πάρης Θεοδωρακάκης.

Το σύνολο «Κιθαρωδή» αποτελείται από τους σπουδαστές: Γερμάνη Ελένη, Γιοβάνη Μαρία, Γούναρη Φωτεινή, Γκράσσος Νίκος, Θεοδώρου Αντώνης, Κατσαμάγκα Βικτώρια, Μακρή Ζωή, Ματζιάρα Ειρήνη, Μπαράκος Απόστολος, Μπέη Μαρία, Νταγουλούδης Χρήστος, Παπαδόπουλος Θανάσης, Πολυχρονίου Μυρτώ, Σαρακατσάνος Απόστολος, Φόβου Βάσια, Φόβου Ζέττα, Χασιακού Τζώρτζια και Χριστάλη Μαριλέττα.

Η συγκεκριμένη συναυλία έχει τον τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό» και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι με ποικίλα ακούσματα παρουσιάζοντας έργα συνθετών, όπως: Μ. (Μια φορά κι έναν καιρό, η μπαλάντα του ουρανού, Ε. Ρεμπούτσικα (), O. Farres (Quizas), Nino Rota (Canzone arrabiata), C. Segundo (Guantamamera), Γ. Ζαμπέτας (Τι σου έκανα και με εγκατέλειψες), Δ. Σαββόπουλος ().

Βολιώτικη χορωδία- 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

την Κυριακή 9 Απριλίου στις 6 το απόγευμα

Το κλείσιμο του Φεστιβάλ, θα κάνει η Βολιώτικη Χορωδία -παιδικό τμήμα και η Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που συμπράττουν σε ένα μικρό μουσικό, διαδραστικό ταξίδι, μετά τη λήξη των εργαστηρίων της μεγάλης πολιτιστικής διοργάνωσης. Διδασκαλία- Διεύθυνση Χορωδίας: Στάσα Τζάλλα και Κατερίνα Κασσιάρα.

Στο πιάνο συνοδεύει η Εύη Κανελλοπούλου.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/EbXPKi3Umx -

"Αλιεύοντας" την είδηση