Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Τα βιβλία του παρουσιάζει στο Βόλο ο Θανάσης Λάλας
Τα βιβλία του παρουσιάζει στο Βόλο ο Θανάσης Λάλας

Τα βιβλία του παρουσιάζει στο Βόλο ο Θανάσης Λάλας

Παρουσία του Γιώργου Νταλάρα και συνοδεία  Μουσικού Σχολείου Βόλου και  Θωμά Κοροβίνη

 

Τα βιβλία του με τίτλο «Γιώργος Νταλάρας… και το καλοκαίρι κρυώνω» και «Στέλιος Καζαντζίδης θηρίο ανήμερο» από τις εκδόσεις «Αρμός» θα παρουσιαστούν στο Βόλο, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση λόγου και μουσικής,  με τη διοργάνωση του Μουσικού Σχολείου Βόλου, των εκδόσεων «Αρμός», του Χώρου Τέχνης δ. και του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη».

Οι Ροσσάνα Πώποτα και  Σωτ. Πολύζος  θα συνομιλήσουν με τον Θανάση Λάλα, τον συνθέτη – μουσικό Ανδρέα Κατσιγιάννη και τον Γιώργο Νταλάρα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης ενώ για το τέλος της βραδιάς το Μουσικό Σχολείο Βόλου επιφυλάσσει μουσική έκπληξη…

Το βιβλίο «Γιώργος Νταλάρας … και το καλοκαίρι κρυώνω» αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο
αναφορών και δράσεων, δημιουργίας και ονείρων του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη με
διεθνή αναγνώριση.

Από το πολυβολείο της μνήμης ξεπηδούν με σφεντόνα στα Εξάρχεια,οι Αμερικανίδες Κυρίες, η εποχή «που δεν πρόφταινε να φτάσει η προσβολή στην ψυχή του», οι μάγκες του βουνού, η πίστη ότι δεν υπάρχει «αδύνατον»… μόνο αδύνατοι χαρακτήρες υπάρχουν, ο αδελφός του, το «έτερο εγώ του», η μάνα του με την παρουσία της κι ο Λουκάς, ο πατέρας του, με την απουσία του… «Άσ’ τα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα…», ο πρώτος σεισμός μέσα του, τότε που κατάλαβε ότι η ζωή είναι λίγη κι έχει πολλούς δρόμους…

Γιώργος Νταλάρας. Το πάθος κρύβει ταλέντο και ο θαυμασμός δημιουργεί συγγένειες. Ο καλός ο δάσκαλος σε κρατάει «ξύπνιο» ακόμα κι όταν σε φτύνει ο διάολος…

Το κοινό συμμετέχει στο θαύμα, η τύχη είναι παράμετρος αλλά δεν είναι μέτρο στη ζωή, η τελειότητα είναι η ουτοπία που μας κινεί και το «εγώ» χωρίς μέτρο σκοτώνει. Ο μεγάλος καλλιτέχνης επηρεάζει, δεν επηρεάζεται, κάποιοι για το μεροκάματο «μουντζουρώνουν» το τοπίο, η μόδα διαβρώνει, το περιζήτητο μπορεί να γίνει κι επικίνδυνο, με την περιέργεια «ανοίγουμε» το φως, οι επιλογές είναι η ουσία μας. Γιώργος
Νταλάρας.

Οι Λίστες του… Τραγούδια-κολώνες, τραγούδια που έχει στην καρδιά του, τραγούδια που θα ήθελε να είχε τραγουδήσει, αξέχαστα τραγούδια, φωνές που ξεπερνούν τα όρια, άνθρωποι που θα καλούσε σε δείπνο, αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, λέξεις που περιγράφουν τον χαρακτήρα του, τα ωραιότερα που έχουν δει τα μάτια του, τα ωραιότερα που έχουν ακούσει τ’ αυτιά του, τι θα έπαιρνε μαζί μου σε ένα έρημο νησί, αποφάσεις που πήρε και δεν το μετάνιωσε, πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν πεθάνει…Γιώργος Νταλάρας. Μικρές οικογενειακές ιστορίες.

Για πρώτη φορά μιλάει για την ατίθαση Άννα της ζωής του και την υπέροχη Γεωργιάννα. Διηγείται ιστορίες με όλους τους ανθρώπους της ζωής του… ο Μίκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Πρόεδρος (Λευτέρης Παπαδόπουλος), ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μάνος Λοΐζος, ο Μάνος Ελευθερίου, με τον
Ξαρχάκο πάνω σε ένα βράχο… ο Γκάτσος, «ο μικρός Πρίγκιπας Λουκιανός», ο Μικρούτσικος, η Χαρούλα, ο Πάνος, ο Χάρης, ο Λαυρέντης, ο Τριπολίτης, η Λίνα, το απύθμενο ταλέντο του Michael Jackson, το φλαμένκο, ο Paco de Lucia, το ρεμπέτικο, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, το Αααααααλφα του ελληνικού τραγουδιού κι ο Στέλιος  Καζαντζίδης, το Ωωωωωωμέγα του, ο θείος του ο Καλδάρας, ο Άκης Πάνου, ο Νικολόπουλος, το χάδι του Τσιτσάνη, η επιβράβευση του Μάρκου και τόσοι άλλοι… με άλλα λόγια μια ζωή σαν μυθιστόρημα και πενήντα χρόνια ελληνικό τραγούδι που
προσπαθούν να χωρέσουν σε 500 σελίδες!

Γιώργος Νταλάρας. Οι Λίστες του… Τραγούδια-κολώνες • τραγούδια που έχει στην καρδιά του • τραγούδια που θα ήθελε να είχε τραγουδήσει • φωνές που ξεπερνούν τα όρια • άνθρωποι που θα καλούσε σε δείπνο • τα ωραιότερα που έχουν δει τα μάτια του • τα ωραιότερα που έχουν ακούσει τ’ αυτιά του • τι θα έπαιρνε μαζί μου σε ένα έρημο νησί • αποφάσεις που πήρε και δεν το μετάνιωσε •
πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν πεθάνει…

Το βιβλίο «Στέλιος Καζαντζίδης θηρίο ανήμερο» είναι 192 αυτοβιογραφικά διηγήματα διαλόγου, 61 φωτογραφικές αφηγήσεις, 14 μαρτυρίες για τον Στέλιο Καζαντζίδη, 1 λίστα με όλα όσα επιθυμούσε.

Για πρώτη φορά μιλάει για τη φήμη, το χρήμα, το αναγκαίο της ζωής, τα δώρα του Θεού, για τον πολλαπλασιαστή της αντοχής του βασανισμένου ανθρώπου, για την καταγωγή του θυμού του, για το κόστος της ειλικρίνειας, τα λάθη, τις εμμονές, τα κουσούρια, για τους ανθρώπους που αδίκησε και γι’ αυτούς που τον αδίκησαν, για τα κοροϊδιλίκια των ανθρώπων της νύχτας, για τους ανθρώπους που χτίζουν θεόρατα σπίτια για να ζήσει μέσα ο «κύριος Κανένας», για τον εθισμό της συνήθειας, για τη μεγάλη φωνή που έχει ανάγκη την ψυχή, για τον μετρονόμο της ευτυχίας, τη Ζωή, τη σεναριογράφο της ζωής, για την πείνα, το «ξύλο χωρίς όρια», τα ναρκωτικά, τον τζόγο.

Κλείνει τη διαμάχη με τον Χρήστο Νικολόπουλο και ο Χρήστος δίνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ένα από τα γράμματα που του έστελνε ο Στέλιος από την Αμερική.

Μιλούν για τον Στέλιο: Α. Πάνου, Μαρινέλλα, Μ. Χατζιδάκις, Σ. Μάλαμας, Γ. Νταλάρας, Γ. Μπιθικώτσης, Ε. Βιτάλη, Δ. Σαββόπουλος, Στ. Κουγιουμτζής, Χ. Αλεξίου, Β. Καζαντζίδη, Σ. Χανούμ, Χρ. Νικολόπουλος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έπαιξε ποδόσφαιρο, συναντήθηκε νωρίς με την τύχη του.

Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, ένα σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα, και να τον καθοδηγήσει στο χώρο της ποίησης ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης.

Στην ηλικία των 23 γνώρισε τυχαία τον Άντι Γουόρχολ και αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία
της ζωής του.

Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες και λόγιους, άρχισε να κάνει καθημερινότητά του αυτές τις συναντήσεις. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε μεγάλα Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών, έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά.

Σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική, την γλυπτική και συνεχίζει επιλεκτικά στη γραφή.

Η είσοδος στην εκδήλωση λόγω των επιβαλλόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωναϊού θα επιτρέπεται μόνον με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση