Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. τραγουδούν Χατζιδάκι στη Γερμανία
Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. τραγουδούν Χατζιδάκι στη Γερμανία

Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. τραγουδούν Χατζιδάκι στη Γερμανία

Την Πέμπτη 29/11/ μια ομάδα από απόφοιτους και φοιτητές μέλη των Μουσικών Συνόλων μαζί με την υπεύθυνη διδασκαλίας, μέλος ΕΕΠ του Θεσσαλίας  Μαρία Θωίδου, το Θόδωρο Κοτεπάνο και το Γιάννη Τσολακίδη (διευθυντή προγράμματος ραδιοφώνου Ερτ 3 μετέβησαν στο   με προορισμό την πόλη Μπράουνσβάιγκ κοντά στο Αννόβερο, για μια μουσική αναζήτηση. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι θα γίνουν αντικείμενο μελέτης και έμπνευσης , προκειμένου Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές να φτιάξουν μουσικές γέφυρες επις.

 

Το οέμβριο του 2012 τα Μουσικά Σύνολα φιλοξενήθηκαν από το Ροταριανό σύλλογο του Braunschweig. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοξενίας , συνεργάστηκαν με  μαθητές από την τελευταία τάξη του Martino-Katharineums Braunschweig.

Τη φωνητική διδασκαλία και  μουσική σε συν με τον εξαιρετικό πιανίστα και ενορχηστρωτή Θόδωρο Κοτεπάνο και με υποστήριξη του καθηγητή μουσικής Μathias Stanze ανέλαβε η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μ.Σ., μέλος ΕΕΠ.

Ο Ροταριανός Σύλλογος του Μπράουνσβάιγκ κάποια χρόνια μετά , σε συν με το Πανεπιστήμιο του Μπράουνσβαιγκ και με ανεξίτηλη την αίσθηση της διαπολιτισμικής εκείνης συνάντησης, καλεί την ομάδα που συμμετείχε καθώς και νέους φοιτητές από τα Μουσικά Σύνολα, για μια ακόμη φορά, με στόχο να εδραιώσει μια μόνιμη πολιτιστική επι μεταξύ των δύο χωρών και των δύο πόλεων.

Προϊόν της διήμερης αυτής ενασχόλησης με τους στίχους και τη μουσική που ανήκει σε μερικά  από τα ωραιότερα του μεγάλου συνθέτη,   αποτέλεσε  η συναυλία που δόθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  στην ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται στο Δημαρχείο της πόλης, στις 5.00 μ.μ., παρουσία πολλών επισήμων και διανοούμενων  και από τις δύο χώρες.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση