Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΟΥΣΙΚΗ / Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. τραγουδούν Χατζιδάκι στη Γερμανία
Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. τραγουδούν Χατζιδάκι στη Γερμανία

Τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. τραγουδούν Χατζιδάκι στη Γερμανία

Την Πέμπτη 29/11/2018 μια ομάδα από απόφοιτους και μέλη των Μουσικών Συνόλων μαζί με την υπεύθυνη διδασκαλίας, μέλος ΕΕΠ του Θεσσαλίας  Μαρία Θωίδου, το Θόδωρο Κοτεπάνο και το Γιάννη Τσολακίδη (διευθυντή προγράμματος ραδιοφώνου Ερτ 3 μετέβησαν στο  Βερολίνο με προορισμό την πόλη Μπράουνσβάιγκ κοντά στο Αννόβερο, για μια μουσική αναζήτηση. του Μάνου Χατζιδάκι θα γίνουν αντικείμενο μελέτης και έμπνευσης , προκειμένου Έλληνες και Γερμανοί να φτιάξουν μουσικές γέφυρες επικοινωνίας.

 

Το Νοέμβριο του 2012 τα Μουσικά Σύνολα φιλοξενήθηκαν από το Ροταριανό σύλλογο του Braunschweig. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοξενίας , συνεργάστηκαν με  μαθητές από την τελευταία τάξη του Martino-Katharineums Braunschweig.

Τη φωνητική διδασκαλία και  μουσική επιμέλεια σε συνεργασία με τον εξαιρετικό πιανίστα και ενορχηστρωτή Θόδωρο Κοτεπάνο και με υποστήριξη του καθηγητή μουσικής Μathias Stanze ανέλαβε η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μ.Σ., μέλος ΕΕΠ.

Ο Ροταριανός Σύλλογος του Μπράουνσβάιγκ κάποια χρόνια μετά , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπράουνσβαιγκ και με ανεξίτηλη την αίσθηση της διαπολιτισμικής εκείνης συνάντησης, καλεί την ομάδα που συμμετείχε καθώς και νέους από τα Μουσικά Σύνολα, για μια ακόμη φορά, με στόχο να εδραιώσει μια μόνιμη πολιτιστική επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών και των δύο πόλεων.

Προϊόν της διήμερης αυτής ενασχόλησης με τους στίχους και τη μουσική που ανήκει σε μερικά  από τα ωραιότερα του μεγάλου συνθέτη,   αποτέλεσε  η που δόθηκε την 2 Δεκεμβρίου  στην ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται στο της πόλης, στις 5.00 μ.μ., παρουσία πολλών επισήμων και διανοούμενων  και από τις δύο χώρες.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

  • Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα #αριστερέςσυλλογικότητες - https://t.co/E5ak1vLTSJ -

  • Πιερρακάκης σε Λιούπη: Νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες 700 εκ. ευρώ σε “λευκές” περιοχές μεταξύ αυτών και στη Μαγνησία… - https://t.co/n5V34tEIXe -

"Αλιεύοντας" την είδηση