Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συνεχίζονται οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου
Συνεχίζονται οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Συνυλί στον προαύλιο χώρο του Ιερού αού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας 

Στις 14 και 15 Αυγούστου , στην Κεντρική Πλατεία της Μακρινίτσας το καθιερωμένο διήμερο πανηγύρι για τη της Παναγίας 

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Oι δράσεις στις δημοτικές ενότητες έχουν  ως εξής:

Πέμπτη 10 Αυγούστου , 8.30μ.μ.. Συναυλία στον προαύλιο χώρο του  Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας,  στις 8.30μ.μ. με τίτλο «Παναγία του Καλοκαιριού». Τα ερμηνεύει ο Βασίλης Αγροκώστας, συνοδεύει η Ορχήστρα «Ιωνία», καλλιτεχνική διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή, αφήγηση: Ηλίας Λιαμής, Δημήτρης Καραβασίλης.

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο  για να τιμηθεί η μεγάλη του Δεκαπενταύγουστου, το πρόσωπο της Παναγίας και ο ιστορικός Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας, από τους κατοίκους του Βόλου και τους επισκέπτες της πόλης. Η συναυλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας.

Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι για το εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, όπως αυτό καθιερώθηκε να υλοποιείται επί σειρά ετών. ια το φετινό εορτασμό, την επιμέλεια της ορχήστρας και του προγράμματος έχουν αναλάβει οι ιώργος και Νίκος Κερασιώτης. Με ρυθμούς παραδοσιακούς, αλλά και ευρωπαϊκούς, η ορχήστρα θα διασκεδάσει τους συμμετέχοντες με το πέρας της Αρτοκλασίας (περίπου 9.30μ.μ.) έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πρόκειται για το μοναδικό πανηγύρι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, όπου εκτός από παραδοσιακούς χορούς, αποτελεί έθιμο το  να χορεύονται και χοροί όπως βαλς και ταγκό.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση