Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας
Συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας

Συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας

Μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας  ποιότητας και αισθητικής  , θα διοργανωθούν και φέτος, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου  Ελασσονιτών “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού  , με  τη στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών  Φορέων της Θεσσαλίας.

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς , θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική ,έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα , όπου αυτές πραγματοποιούνται.

Οι συναυλίες τον Ιούνιο 2019  θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο , στα και στα Φάρσαλα  και έχουν ιερό σκοπό , δεδομένου  ότι, πέραν της υψηλής καλλιτεχνικής τους αξίας που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί θεατές τις παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα σε όλη τη Θεσσαλία  ,  θα  στηριχτούν ταυτόχρονα ευπαθείς ομάδες σε Βόλο,  και Φάρσαλα (Επίσκεψη της Μπάντας ΓΕΝ για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης)), όπως πάντα συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια , στα οποία το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες :
1. Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 -Βόλος στο ‘Μελίνα Μερκούρη”,
2. Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 -Τρίκαλα,  Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων ,
2. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 – Φάρσαλα , Αύλειος χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων

Όλες οι λεπτομέρειες και οι συνεργαζόμενοι Φορείς  σε κάθε πόλη , θα ανακοινωθούν σύντομα .

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χς μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Μήνυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη την από τη Μπάντα ΓΕΝ και το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

Το μεγάλο μήνυμα των μοναδικών και σπάνιων αυτών  συναυλιών είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας ,που  σε μια εποχή πολύ δύσκολη , έχουν την ανάγκη υποστήριξης από το κοινωνικό σύνολο ,αλλά και  τους επίσημους Φορείς . Και το μήνυμα αυτό θα φτάσει σε όλη την .

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Ναυτικό .

Έχει συμπράξει  με το ΓΕΝ άλλες δέκα (10) φορές , ενώ τ είναι  η 11η ,12η και 13η συνεργασία του ,αφού  , ήδη, τον Ιανουάριο του 2012, διοργάνωσε με  τη Μπάντα του ΓΕΝ στη Θεσσαλία με απόλυτη επιτυχία, δύο συναυλίες ( Λάρισα -Δημοτικό Ωδείο  28/1/2012 και στην -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της ς από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Επίσης , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012 ,όπου τιμήθηκαν  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός ,Ναυτικό ,Αεροπορία) για την προσφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους , όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου στον Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι , με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.

Οι τρεις επόμενες συνεργασίες του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με τη Μπάντα του ΓΕΝ ήταν οι συναυλίες για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων στις Βόλος (29/10/2015) ,Λάρισα ( 9/6/2016) και Τρίκαλα (10/6/2016) , οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη , ενώ ι το έτος 2017 διοργανώθηκαν μεγάλες συναυλίες σε Τρίκαλα  ( ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου) και Βόλο ( ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου ) , και ήταν αφιερωμένες στο ξένο και ελληνικό Μιούζικαλ.

Το έτος 2018 διοργανώθηκαν δύο (2) ακόμα μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, στις οποίες τα κείμενα και την αφήγηση είχε ο Αλέξης Κωστάλας ,με σκοπό την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” ,γεγονός  που επιτεύχθηκε και στα Τρίκαλα στις 14/6/2018 για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης, ενώ μία τρίτη συναυλία ,αναβλήθηκε λόγω καιρού.

Σημειώνεται ότι τις συναυλίες αυτές, όλα αυτά τα χρόνια , παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες θεατές ,ενώ αυτή η στενή συνεργασία του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και της Μπάντας ΓΕΝ έχει γίνει ,πλέον , θεσμός , που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί  και για τα επόμενα χρόνια , κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία , αφού  προσφέρει πολιτισμό  και θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά  ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση