Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στο Θέατρο Νέας Ιωνίας
Συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στο Θέατρο Νέας Ιωνίας

Συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στο Θέατρο Νέας Ιωνίας

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου”στο Θέατρο Νέας Ιωνίας,  υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 9.00 μ.μ.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 37ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και άλλων fορέων.

Θα προλογίσει η επίτιμη πρόεδρος της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” και του Φεστιβάλ Μαίρη Τσακνάκη- Γαβαλά.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός – συγγραφέας  Έλενα Νταβλαμάνου.

 

Η συναυλία περιλαμβάνει ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα  το οποίο είναι αφιερωμένο στις χώρες της Μεσογείου, με σημαία το μουσικό έργο “Nin-Nin”

(1ο Παγκόσμιο Βραβείο Σύνθεσης 2017) του Γάλλου συνθέτη Damien Aribert και το έργο “Αιθήρ” του Γιώργου Φουντούλη, σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστική παρουσίαση από την “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου”.

Με ένα “Μουσικό Ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου”, με το φως και τα χρώματα της Μεσογείου,μέσα από Ορχηστρικά Μουσικά Έργα και Τραγούδια, που αντανακλούν στοιχεία που είναι αντιπροσωπευτικά για κάθε λαό στο πέρασμα του χρόνου.

Με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων  όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες του 37ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” προσδίδει ένα ιδιαίτερο μουσικό χρώμα και μια μεγάλη εμβέλεια στις εκδηλώσεις της πόλης του Βόλου.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία. Συμμετέχει εντατικά σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ σε κάθε της πέρασμα αποσπάει διθυραμβικές κριτικές.

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη συναυλία στο πλαίσιο του 16ου Παγκόσμιου Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων φορέων. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Τον Μάρτιο του 2018 κατέκτησε τον τίτλο της υποψήφιας ορχήστρας για το Παγκόσμιο Βραβείο “Queen Orchestra in the World”.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (κιθαριστές, μουσικοί, τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και  συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.
Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο (David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Damien Aribert, Franscizek Wieczorek, Eric Penicaud, κ.ά.)

Είναι μια αυτόφωτη Ορχήστρα με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές.

Υποστηρίζεται από δεκάδες φορείς υψηλού κύρους, τοπικής, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας (Πρεσβείες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, κ.λπ.) καθώς και από ένα διεθνές δίκτυο 48 πόλεων. 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στην ΕΕ: Στην Ελλάδα οι εκκλήσεις σας για αποκλιμάκωση - https://t.co/55r1Wz210K -

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Με πειθαρχία και σοβαρότητα η μάχη κατά της πανδημίας - https://t.co/psJ4GhUjDH -

  • Σύλληψη ατόμου για αντίσταση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών - https://t.co/p8aP5m5LCt -

"Αλιεύοντας" την είδηση