Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στην παραλία
Συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στην παραλία

Συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στην παραλία

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συναυλία της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στην παραλία του Βόλου (Αγ. Κωνσταντίνος) πάντα υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη, την Τρίτη 12 ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.

Η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο,  ως επίσημη προσκεκλημένη του Φορέα Πολιτισμού “Μαγνήτων Κιβωτός” και του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.

Η συναυλία περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με θέμα “Η Μεσόγειος μας ενώνει”  το οποίο είναι αφιερωμένο στη Γαλλία και στις χώρες της Μεσογείου, με σημαία το μουσικό έργο “Nin-Nin” (1ο Παγκόσμιο Βραβείο Σύνθεσης 2017) του Γάλλου συνθέτη Damien Aribert σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστική παρουσίαση από την “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου”.

Με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων  όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες του 36ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου”  (υποψήφια για το Παγκόσμιο Βραβείο “Queen Orchestra in the World”) προσδίδει ένα ιδιαίτερο μουσικό χρώμα και μια μεγάλη εμβέλεια, στις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια Ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία. 
Συμμετέχει εντατικά σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ σε κάθε της πέρασμα αποσπάει διθυραμβικές κριτικές.
Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη συναυλία στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων Φορέων.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή.
Τον Μάρτιο του 2018 κατέκτησε τον τίτλο της Υποψήφιας Ορχήστρας για το Παγκόσμιο Βραβείο “Queen Orchestra in the World”.
Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (κιθαριστές, μουσικοί, τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και  συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.
Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο (David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Damien Aribert, Franscizek Wieczorek, Eric Penicaud, κ.ά.)
Είναι μια αυτόφωτη Ορχήστρα παγκόσμιας εμβέλειας με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές.
Έχουν ήδη αρχίσει οι πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις και εκδόσεις της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου σε νέα πρωτότυπα μουσικά έργα, τα οποία εμπλουτίζουν το διεθνές ρεπερτόριο και προσελκύσουν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, πάντα υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του Γιώργου Φουντούλη.
Παράλληλα προετοιμάζεται πυρετωδώς η διεθνής περιοδεία της Κ.Ο.Β. με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 30 διεθνών οργανισμών, με πρώτο σταθμό τη Γαλλία.

Υποστηρίζεται από δεκάδες Φορείς υψηλού κύρους, τοπικής, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας (Πρεσβείες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, κλπ) καθώς και από ένα διεθνές δίκτυο 48 πόλεων. 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

  • Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια - https://t.co/bFcykaDvqJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση