Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλία της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς»
Συναυλία της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς»

Συναυλία της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς»

Την Πέμπτη 14/3, στις 7.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο ‘Κορδάτος’ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτήριο Παπαστράτου), η παιδική χορωδία ‘Δημητριάς’ συναντά και συνομιλεί μουσικά με δύο ταλαντούχους και δυναμικούς ανθρώπους: την Στέλλα Μιχολίτση, δασκάλα Ειδικής Αγωγής και χαρισματική τραγουδίστρια και τον πιανίστα Σώστη Καραγιαννόπουλο, τεταρτοετή φοιτητή Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η παιδική χορωδία «Δημητριάς» είναι ο καρπός μιας διαβούλευσης φορέων που ξεκίνησε προ 5ετίας περίπου, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ιγνατίου και έχει ως στόχο τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για την στήριξη της κοινωνικής και σχολικής ένταξης Ρομά μαθητριών και μαθητών του Νομού Μαγνησίας.

Μέσα από τη στενή συνεργασία της Μητρόπολης με τη Διεύθυνση Α΄θμιας Εκπαίδευσης και το Πρόγραμμα «Ένταξη & Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή  Χρήστο Γκόβαρη, καθώς και με τη συνδρομή των δ/ντών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας,  Αναστασίου Γούκου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Ιωάννη Χατζηγιάννη, έχουν δρομολογηθεί πιλοτικές δράσεις παρέμβασης στα εν λόγω σχολεία, όπου φοιτούν από κοινού Ρομά και μη-Ρομά παιδιά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε εξ αρχής στην ανάπτυξη μουσικών δραστηριοτήτων και πάνω σε αυτήν την προοπτική στήθηκε ένα εργαστήρι παραδοσιακής – λαϊκής μουσικής, με κύριο άξονα δράσης την λειτουργία ενός Χορωδιακού Συνόλου. Βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι, μέσα από τη συνεργασία σε κοινές μουσικές δραστηριότητες, η δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών από τις δυο κοινότητες, έτσι ώστε να υποχωρήσουν οι εκατέρωθεν προκαταλήψεις.

Την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική οργάνωση του όλου σχεδιασμού έχει αναλάβει ο καθηγητής της Β΄/θμιας και μουσικός,  Ευάγγελος Μπαντελάς. Από αυτήν την συλλογική προσπάθεια αναδύθηκε η παιδική χορωδία ‘Δημητριάς’, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης και στα πέντε χρόνια λειτουργίας της έχει ενδυναμωθεί κι από άλλων σχολείων της πόλης .

Η Στέλλα Μιχολίτση γεννήθηκε το 1993 στον Βόλο και κατάγεται από την γειτονική κωμόπολη του Βελεστίνου.

Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική παρακολουθώντας στο Ωδείο Βόλου μαθήματα αρμονίας & πιάνου με δάσκαλο το Ζαφείρη Κουκουσέλη και έντεχνου τραγουδιού με τον Νίκο Παρθένη, όπου πήρε και το αντίστοιχο πτυχίο.

Είναι δασκάλα Ειδικής Αγωγής, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζεται ως αναπληρώτρια σε σχολείο του Ν. Φθιώτιδας.

Ασχολείται, επίσης, με το goalball, ένα παραολυμπιακό άθλημα, σχεδιασμένο για άτομα με ασθενή, ή καθόλου όραση.

Ο Σώστης Καραγιαννόπουλος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, με ειδίκευση στα παραδοσιακά κρουστά. Η μαθητεία του στο πιάνο βασίστηκε τόσο στις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο, όσο και σε ιδιαίτερα μαθήματα. Είναι τεταρτοετής Ειδικής Αγωγής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν/μιου Θεσσαλίας. Είναι, επίσης, αθλητής στην Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου Τυφλών από το 2012 και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε αρκετούς διεθνείς αγώνες, μεταξύ των οποίων και δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Διοργανωτές & χορηγοί της εκδήλωσης είναι η  Μητρόπολη και το Πρόγραμμα: «Ένταξη & Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» MIS 5001369.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση