Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο
Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο

Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο

Συνυλί θα δώσει η “Κιθαριστική Ορχήστρα ” στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο , την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη.

Η συναυλία πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του διοικητή του Αχιλλοπούλειου Ματθ.Δραμητινού, με την υποστήριξη του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και άλλων φορέων.

Θα προλογίσει η επίτιμη πρόεδρος της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά.

Η συναυλία περιλαμβάνει ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα, το οποίο είναι αφιερωμένο στις χώρες της Μεσογείου,μέσα από Ορχηστρικά Μουσικά Έργα και Κάλαντα,που αντανακλούν στοιχεία που είναι αροσωπευτικά για κάθε λαό στο πέρασμα του χρόνου.

Η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου”, αν και δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα,έχει ενταχθεί πλήρως στον κοινωνικό ιστό της πόλης και ανταποκρίνεται θετικά σε κάθε πρόσκληση προσφέροντας το της,
ενώ παράλληλα προσδίδει ένα ιδιαίτερο μουσικό χρώμα και μια μεγάλη εμβέλεια στις εκδηλώσεις της πόλης του Βόλου.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια Ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία. Συμμετέχει εντατικά σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ σε κάθε της πέρασμα αποσπάει διθυραμβικές κριτικές.

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη Συναυλία στα πλαίσια του 16ου Παγκόσμιου Χειμερινού , υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων Φορέων. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια σκηνή.

Τον Μάρτιο του κατέκτησε τον τίτλο της Υποψήφιας Ορχήστρας για το Παγκόσμιο Βραβείο “Queen Orchestra in the World”.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.
Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ' όλο τον κόσμο (David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Damien Aribert, Franscizek Wieczorek, Eric Penicaud, κα) !

Είναι μια αυτόφωτη Ορχήστρα με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές.
Υποστηρίζεται από δεκάδες Φορείς υψηλού κύρους, τοπικής, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας (Πρεσβείες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, κ.λπ.) καθώς και από ένα διεθνές δίκτυο 48 πόλεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση