Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στην Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Ιωσήφ”
Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στην Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Ιωσήφ”

Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στην Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Ιωσήφ”

 

στην Ελληνογαλλική Σχολή ‘Άγιος Ιωσήφ” θα δώσει η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019  στις 6.00 το απόγευμα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό της Μαίρης Τσακνάκη – Γαβαλά, επίτιμη πρόεδρος της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” και θα ακολουθήσει παρουσίαση – αφήγηση  από την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Έλενα Νταβλαμάνου.

Συμμετέχουν οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Ιωσήφ” Βόλου.

Στη συνέχεια θα  αποδοθεί το μουσικό για μικρούς και μεγάλους “Κιθαρίστας Ηχοχρωματιστής” .

Μουσική – κείμενα: Γιώργος Φουντούλης.

 ….Μια φορά κι ένα καιρό, ένας Κιθαρίστας ξεκίνησε από την πατρίδα του, για ένα πολύ μακρινό ταξίδι…

….Φορτωμένος με την κιθάρα του και μια βαλίτσα ηχοχρώματα, ήθελε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο…

….Είχε βάλει σκοπό να σκορπίσει παντού τους ήχους της κιθάρας  του και να ηχοχρωματίσει το κάθε τι με τα ηχοχρώματά του…

 

 

 

 

  1. Ορχηστρικό

 

  1. Κιθαρούπολη

 

  1. Μισόλ

 

  1. Φαμί – Σολσί

 

  1. Αρμονία

 

  1. Ηχοχρωματούπολη

 Στη συναυλία, συμμετέχουν οι:

Σολίστ
Γιώργος Φουντούλης, Εμμανουέλα Δεσποίνη,Ανέστης Λουλούδης, Χάρης Κουτσουμπέλιας, Ευαγγελία Χύμα,Αντώνης Ιβανούδης, Βασιλική Χατζηγιάννη, κ.ά.

Μέλη
Μαρία Αντωνίου, Ιάσων Βελέντζας, Κωνσταντίνα Βλάχου,Μαριαλένα Δούλου, Θεοδοσία Ηλιάδη, Γιάννης Ηλιάδης, Φρίντα Ηλιάδη,Αντώνης Ιβανούδης, Μιχάλης Ιβανούδης,Χάρης Κουτσουμπέλιας, Ελευθέριος Κωτίδης,Ανέστης Λουλούδης, Εύα Λώλου, Καλλιόπη Λώλου,Ιωάννα Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης,Μαρία – Μυρσίνη Σακαλάκη, Βασίλης Σιμόπουλος,Μαίρη Τσεκούρα, Αγγελική Φουντούλη,Βασιλική Χατζηγιάννη, Νηρέας Χορός, Ευαγγελία Χύμα

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Φουντούλης

Η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” είναι μια Ορχήστρα με παγκόσμια ακτινοβολία. Συμμετέχει εντατικά σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις ενώ σε κάθε της πέρασμα αποσπάει διθυραμβικές κριτικές.

Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη Συναυλία στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Χειμερινού Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και άλλων Φορέων. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέκτησε μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Τον Μάρτιο του 2018 κατέκτησε τον τίτλο της υποψήφιας ορχήστρας για το Παγκόσμιο Βραβείο “Queen Orchestra in the World”.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο “Queen Guitar Orchestra in the World”, μια θριαμβευτική από ένα Διεθνές Δίκτυο 48 Πόλεων του Πολιτισμού.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και  συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.
Διευθύνεται από τον Γιώργο Φουντούλη και από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο (David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Damien Aribert, Franscizek Wieczorek, Eric Penicaud, κα).

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι η πρώτη και η μοναδική Κιθαριστική Ορχήστρα με μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μια αυτόφωτη Ορχήστρα με ευρύ ρεπερτόριο υψηλού επιπέδου και με δικές της παραγωγές.

Υποστηρίζεται από δεκάδες Φορείς υψηλού κύρους, τοπικής, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας (Πρεσβείες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, κλπ), καθώς και από ένα διεθνές δίκτυο 48 διάσημων πόλεων του Πολιτισμού.

Ίδρυση – Διεύθυνση – Διδασκαλία: Γιώργος Φουντούλης

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση