Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου
Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και ο πολιτιστικός της  Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» συνδιοργανώνουν συναυλία θρησκευτικής μουσικής «Ελλήνων Πάσχα – Η Υμνωδία του Πάσχα», με την Φιλαρμονική Δήμου Βόλου, την Δευτέρα 26/3, στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με το «Adagio» του Albinoni και το «Eja Mater» του Pergolesi. Στη συνέχεια θα ακουστούν οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, «Η Ζωή εν Τάφω» και «Άξιον Εστί», κορυφαίες δημιουργίες της υμνολογίας της Εκκλησίας, που διεγείρουν στους πιστούς διάθεση μετάνοιας. Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, θρήνους της λαϊκής μας παράδοσης, όπως το «Μοιρολόι της Παναγίας», «Μάνα μου Μάνα» κ.άλ., αλλά και κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Σπανουδάκη, Μάνου Χατζιδάκι. Τέλος, θα ακουστούν  αποσπάσματα της όπερας Ορφέας και Ευρυδίκη του Γκλουκ.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά θα πλημμυρίσουν το Θέατρο Νέας Ιωνίας μελωδίες θρησκευτικής μουσικής και ύμνοι, αποβλέποντας στην ανάδειξη της θρησκευτικής μουσικής μας παράδοσης. Με οδηγό την ελληνική και τους γεμάτους συναισθήματα, εικόνες, θρήνο αλλά και ελπίδα ύμνους και μελωδίες της βυζαντινής υμνωδίας, θα προσεγγιστεί το βαθύτερο νόημα των Παθών και η συγκίνηση που γεννιέται στην ελληνική ψυχή, όταν ακολουθεί τον Θεάνθρωπο και το Πάθος Του και συμμετέχει στον θρίαμβο της Ανάστασής Του.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Έρρικα Πατρικίου, Κωνσταντίνος Ζεμπίλας και Δημήτρης Χατζηγεωργίου. πιάνο – Ηλίας Χατζόγλου, βιολί – Χρήστος Δασκαλόπουλος, κανονάκι – Ζήσης Γεωργαλιός, μπουζούκι – Γιάννης Κουκουνίτσας.  

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση