Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου
Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και ο πολιτιστικός φορέας της  «Μαγνήτων Κιβωτός» συνδιοργανώνουν συναυλία θρησκευτικής μουσικής «Ελλήνων Πάσχα – Η Υμνωδία του Πάσχα», με την Φιλαρμονική Δήμου Βόλου, την Δευτέρα 26/3, στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο έας Ιωνίας.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με το «Adagio» του Albinoni και το «Eja Mater» του Pergolesi. Στη συνέχεια θα ακουστούν οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, «Η Ζωή εν Τάφω» και «Άξιον Εστί», κορυφαίες δημιουργίες της υμνολογίας της Εκκλησίας, που διεγείρουν στους πιστούς διάθεση μετάνοιας. Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, θρή της λαϊκής μας παράδοσης, όπως το «Μοιρολόι της ς», «Μάνα μου Μάνα» κ.άλ., αλλά και κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Σπανουδάκη, Μάνου Χατζιδάκι. Τέλος, θα ακουστούν  αποσπάσματα της όπερας Ορφέας και Ευρυδίκη του κλουκ.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά θα πλημμυρίσουν το Δημοτικό Θέατρο έας Ιωνίας μελωδίες θρησκευτικής μουσικής και ύμνοι, αποβλέποντας στην ανάδειξη της θρησκευτικής μουσικής μας παράδοσης. Με οδηγό την ελληνική μουσική και τους γεμάτους συναισθήματα, εικόνες, θρήνο αλλά και ελπίδα ύμ και μελωδίες της βυζαντινής υμνωδίας, θα προσεγγιστεί το βαθύτερο νόημα των Παθών και η συγκίνηση που γεννιέται στην ελληνική ψυχή, όταν ακολουθεί τον Θεάνθρωπο και το Πάθος Του και συμμετέχει στον θρίαμβο της Ανάστασής Του.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Έρρικα Πατρικίου, Κωνσταντίνος Ζεμπίλας και Δημήτρης Χατζηγεωργίου. πιάνο – Ηλίας Χατζόγλου, βιολί – Χρήστος Δασκαλόπουλος, κανονάκι – Ζήσης εωργαλιός, μπουζούκι – Γιάννης Κουκουνίτσας.  

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση