Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου
Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π..Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου και ο πολιτιστικός της  Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» συνδιοργανώνουν συναυλία θρησκευτικής μουσικής «Ελλήνων Πάσχα – Η Υμνωδία του Πάσχα», με την Φιλαρμονική Δήμου , την Δευτέρα 26/3, στις 8.00 μ.μ., στο .

Η συναυλία θα ξεκινήσει με το «Adagio» του Albinoni και το «Eja Mater» του Pergolesi. Στη συνέχεια θα ακουστούν οι ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, «Η Ζωή εν Τάφω» και «Άξιον Εστί», κορυφαίες δημιουργίες της υμνολογίας της Εκκλησίας, που διεγείρουν στους πιστούς διάθεση μετάνοιας. Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, θρήνους της λαϊκής μας παράδοσης, όπως το «Μοιρολόι της Παναγίας», «Μάνα μου Μάνα» κ.άλ., αλλά και κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Σπανουδάκη, Μάνου Χατζιδάκι. Τέλος, θα ακουστούν  αποσπάσματα της όπερας Ορφέας και Ευρυδίκη του Γκλουκ.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά θα πλημμυρίσουν το Νέας Ιωνίας μελωδίες θρησκευτικής μουσικής και ύμνοι, αποβλέποντας στην ανάδειξη της θρησκευτικής μουσικής μας παράδοσης. Με οδηγό την ελληνική μουσική και τους γεμάτους συναισθήματα, εικόνες, θρήνο αλλά και ελπίδα ύμνους και μελωδίες της βυζαντινής υμνωδίας, θα προσεγγιστεί το βαθύτερο νόημα των Παθών και η συγκίνηση που γεννιέται στην ελληνική ψυχή, όταν ακολουθεί τον Θεάνθρωπο και το Πάθος Του και συμμετέχει στον θρίαμβο της Ανάστασής Του.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Έρρικα Πατρικίου, Κωνσταντίνος Ζεμπίλας και Δημήτρης Χατζηγεωργίου. πιάνο – Ηλίας Χατζόγλου, βιολί – Χρήστος Δασκαλόπουλος, κανονάκι – Ζήσης Γεωργαλιός, μπουζούκι – Γιάννης Κουκουνίτσας.  

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση