Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Συναυλία Θύμιου Ατζακά στο θέατρο Αλώνι
Συναυλία Θύμιου Ατζακά στο θέατρο Αλώνι

Συναυλία Θύμιου Ατζακά στο θέατρο Αλώνι

To Θέατρο Αλώνι σε συνεργασία με το μουσικό χωριό Αγίου Λαυρεντίου παρουσιάζουν για μια βραδυά την μουσική συναυλία παρουσίαση του δίσκου του Θύμιου Ατζακά με τίτλο “Udopia» στις 25 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ.

Το cd Udopia διακρίθηκε πρόσφατα ανάμεσα σε 275 τίτλους στα πλαίσια του German Record Critics’ Award (Preis der deutschen Schallplattenkritik), στην κατηγορία “Grenzgänge” (Crossover)! Ο δίσκος είναι παραγωγή της γερμανικής carpe diem σε σύμπραξη με το Μουσικό Χωριό.

Την επιτροπή απαρτίζουν 156 έγκριτοι μουσικοκριτικοί, συγγραφείς, μουσικολόγοι και παραγωγοί από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και το τελικό βραβείο είναι ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη.

Όλη η μουσική της Udopia είναι πρωτότυπη, με εξαίρεση δύο εμβόλιμες επεξεργασίες/διασκευές, επάνω σε μουσική του Eric Satie και του Ρωμιού συνθέτη και λυράρη, Νικολάκη. Και οι δυο έζησαν την ίδια σχεδόν εποχή, συχνά κόντρα στα κυρίαρχα μουσικοποιητικά πλαίσια του περιβάλλοντός τους, παράγοντας μια μουσική αξιομνημόνευτης κομψότητας.

Ο μουσικός Τόπος της Udopia, σαν τον κέδρο της ερήμου, είναι αυστηρός και άνυδρος, καθώς χυμοί και αρώματα δονούνται κάτω από το φλοιό του, βαθιά μέσα στο αιχμηρό του ξύλο. Οι μουσικές της φράσεις, σαν ανάγλυφες σε παλλόμενη άμμο, διαγράφονται και σβήνουν για να αναγεννηθούν ξανά σε νέες μορφές.
Παίζουν οι μουσικοί:
James Wylie (σαξόφωνο, πολίτικη λύρα)
Νίκος Παραουλάκης (νέυ)
Ηλέκτρα Μηλιάδου (τσέλο, βιόλα ντα γκάμπα)
Δημήτρης Ζαχαράκης (μαρίμπα, κρουστά)
Θύμιος Ατζακάς (ούτι)
Αυγερινή Γάτση (φωνή)

Τιμή εισητηρίου 7 ευρώ.

Πληροφορίες 6973339142 /www.theatroaloni.gr και www.musicvillage.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

  • Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια - https://t.co/bFcykaDvqJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση