Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συγκίνησε  η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Αχίλλειο  
Συγκίνησε  η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Αχίλλειο  

Συγκίνησε  η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Αχίλλειο  

 

 

Συγκίνησε σε μια ακόμη συναυλία η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα , στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο το Σαββάτο 21 Δεκεμβρίου.

Η Ορχήστρα παρουσίασε σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών υπό την διεύθυνση του Βολιώτη κιθαριστή Τάσου Ιωακειμίδη και σολίστ τους Γιώργο & Στέλιο Γκόλγκαρη, τον Ντίνο Γκρίνια, την Αρετή  Κουζμαλή και τον Πάρη Θεοδωράκη. 

 Η Κιθαριστική Ορχήστρα , ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζετε από τον Σύλλογο, στον Νομό και κατέχει την μοναδική ονομασία Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, με απόφαση του υ Βόλου. 

Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Θέατρο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιοτο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην  Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, ς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο  Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.

Η Ορχήστρα κυκλοφόρησε το το CD «Volos – Magnesia Guitar Festival », που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους ς, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων κιθαριστών.

της Ορχήστρας είναι η καταξιωμένη  ποιήτρια & ζωγράφος Γρηγορία Πελεκούδα. υπεύθυνος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο  ενώ ιδρυτής της Ορχήστρας είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Στέλιος Γκόλγκαρης.

Όσοι κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο Τηλ. 6944 695921 με τον  Τάσο Ιωακειμίδη – καλλιτεχνικό διευθυντή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση