Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συγκίνησε  η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Αχίλλειο  
Συγκίνησε  η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Αχίλλειο  

Συγκίνησε  η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Αχίλλειο  

 

 

Συγκίνησε σε μια ακόμη συναυλία η ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο το Σαββάτο 21 Δεκεμβρίου.

Η Ορχήστρα παρουσίασε σημαντικά Ελλήνων και ξένων συνθετών υπό την διεύθυνση του Βολιώτη κιθαριστή Τάσου Ιωακειμίδη και σολίστ τους Γιώργο & Στέλιο Γκόλγκαρη, τον Ντίνο Γκρίνια, την Αρετή  Κουζμαλή και τον Πάρη Θεοδωράκη. 

 Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζετε από τον Σύλλογο, στον Νομό Μαγνησίας και κατέχει την μοναδική ονομασία Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, με απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου. 

Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιοτο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην  Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο  Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.

Η Ορχήστρα κυκλοφόρησε το 2017 το CD «Volos – Magnesia Guitar Festival 2017», που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων κιθαριστών.

Πρόεδρος της Ορχήστρας είναι η καταξιωμένη  ποιήτρια & ζωγράφος Γρηγορία Πελεκούδα. υπεύθυνος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο  ενώ ιδρυτής της Ορχήστρας είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Στέλιος Γκόλγκαρης.

Όσοι κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο Τηλ. 6944 695921 με τον  Τάσο Ιωακειμίδη – καλλιτεχνικό διευθυντή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση