Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Στο Βελιγράδι η Χορωδία Ν.Αγχιάλου
Στο Βελιγράδι η Χορωδία Ν.Αγχιάλου

Στο Βελιγράδι η Χορωδία Ν.Αγχιάλου

Αναχωρεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η μικτή Χορωδία της Ν.Αγχιάλου για την Πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, όπου την Πέμπτη 26 Μαίου θα δώσει στην αίθουσα της Γκαλερί της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών στην οδό Knez Mihajlova 35 της Σερβικής Πρωτεύουσας.

Την συνδιοργανώνουν:

-Tο Πανορθόδοξο Ίδρυμα του Οσίου Ιουστίνου των Βρανίων και τού Τσέλιε, με έδρα στην Επισκοπή Βρανίων (Επίσκοπος κ. Παχώμιος)

  • Ι. Μ. (Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος)
  • Ραδιοφωνικός σταθμός Σλόβο Λιούμπβε (Λόγος Αγάπης), της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου (Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος)

με αφορμή την Μεγάλη Ορθόδοξη Σύνοδο ως σύγχρονη μαρτυρία στον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παραστούν ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος. Μητρο, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βελιγράδι υπουργοί και τοπικοί άρχοντες.

Ιδιαίτερη τιμή για την χορωδία είναι ότι θα παραστεί και ο Επίσκοπος κ.Ιγνάτιος.

Η Χορωδία, με μεγάλη , έχει ετοιμάσει πρόγραμμα ειδικά επιλεγμένο και αφιερωμένο στον εθνομάρτυρα Ρήγα Φερραίο,Βελεστινλή που μαρτύρησε μαζί με τους συντρόφους του στον πύργο Νεμπόισα (Небојша), παραποτάμιο φρούριο του Βελιγραδίου,στις στις 24 Ιουνίου του 1798.

Θα ερμηνευθούν αποσπάσματα από το ¨Υμνος εις την Ελευθερίαν ¨του Χρήστου Λεοντή σε ποίηση Ρήγα Φερραίου ( ο περίφημος Θούριος), Διονυσίου Σολωμού και του Στρατηγού Μακρυγιάννη.

Επίσης, πατριωτικά των Θεοδωράκη Χατζηδάκι, Ανδριόποιυλου,Ξαρχάκου καθώς και δημοτικά της ξενιτιάς,

Την χορωδία Αγχιάλου, όπως και στην περσινή της συναυλία στο Ζωγράφειο , στην Κωνσταντινούπολη,συνοδεύει ένα ακόμη λεωφορείο γεμάτο από φίλους που αγαπούν και στηρίζουν την καλλιτεχνική δραστηριότητά της.

Στο πιάνο συνοδεύει η Άρτεμις Αργυροπούλου,υπό την διεύθυνση του Γιώργου Διαμαντόπουλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση