Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Στο Θέατρο “Αλώνι” ο Πετρολούκας Χαλκιάς
Στο Θέατρο “Αλώνι” ο Πετρολούκας Χαλκιάς

Στο Θέατρο “Αλώνι” ο Πετρολούκας Χαλκιάς

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς – ζωντανός μύθος της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, αυτοσχεδιαστής της δημοτικής ς και δεξιοτέχνης κλαρινίστας που μαγεύει τα πλήθη με την τέχνη του – θα βρεθεί στο “Αλώνι” στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, στις 18 Αυγούστου – 19 Αυγούστου, για να μας ταξιδέψει στο ηπειρώτικο μουσικό μεγαλείο, μαζί με τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι.

Άρχισε την ενασχόλησή του με το κλαρίνο στην ηλικία των 11 ετών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του Περικλή , ο οποίος ήταν από τους καλύτερους μουσικούς, και μαθήτευσε δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα (επονομαζόμενο «το καλύτερο κλαρίνο του Ζαγορίου») με την βοήθεια του οποίου έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην ηλικία αυτή.

Ύστερα από το γεγονός αυτό πηγαίνει στην Αθήνα όπου παίζει μαζί με τον πατέρα του και κάνει και την πρώτη ραδιοφωνική του εμφάνιση. Το 1960 μεταναστεύει στην όπου παραμένει 20 χρόνια και διαδίδει την μουσική της ς.

Το 1979 επιστρέφει στην και εγκαθίσταται στην Αθήνα. Παίζει σε γνωστά μουσικά κέντρα, σε συναυλίες, εμφανίζεται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και δίσκους με γνωστούς καλλιτέχνες

Το έργο είναι αξιοστο καθώς, ως δεξιοτέχνης του κλαρίνου δεν περιορίστηκε μόνο στο δημοτικό τραγούδι αλλά άνοιξε και νέους ορίζοντες συμπράττοντας με διακεκριμέ μουσικούς απ' όλον τον κόσμο.

Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώνεται με την τζαζ, το μπλουζ, την ινδική και έθνικ μουσική. Είναι αυτό το μουσικό «πάντρεμα» που κάνει τον καλλιτέχνη αυτό τόσο ξεχωριστό και γι' αυτό το λόγο η του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό του Πηλίου και της ευρύτερης περιοχής

Ο Χαλκιάς έχει ταξιδέψει την ελληνική παράδοση και την ηπειρώτικη μουσική σε όλο τον κόσμο, γυρίζοντας με το κλαρίνο του όλη την Ελλάδα και την υφήλιο παίζοντας σε σαλόνια και μέγαρα, γάμους και πανηγύρια, παραμένοντας παράλληλα ο μεγάλος αυτοδίδακτος, δεξιοτέχνης και πατριάρχης του κλαρίνου.

Μαζί του εμφανίζονται οι Α.Κυρίτσης (φωνή), Ν.Χαλκιάς (λαούτο), Γ.Χαλκιάς (αρμόνιο), Θ.Μπαλντούμης (ντέφι).

Ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ

Τιμή εισητηρίου 15

Πληροφορίες Γ.Τριανταφύλλου 6973339142 και www.theatroaloni.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση