Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Στο “Αχίλλειο” η συναυλία της ιστορικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου
Στο “Αχίλλειο” η συναυλία της ιστορικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου

Στο “Αχίλλειο” η συναυλία της ιστορικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου

Μια ακόμη σημαντική συναυλία για την ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στο κινηματοθέατρο “”, με ελεύθερη είσοδο θα δοθεί το ερχόμενο Σαββάτο 21 Δεκεμβρίου και θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό της Μαγνησίας.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο, στο νομό Μαγνησίας και κατέχει την μοναδική ονομασία Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, με του Πρωτοδικείου Βόλου.

Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.

Επίσης η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η Ορχήστρα αυτή λειτουργεί (χωρίς καμία συνδρομή) για και κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο, ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα το νομό Μαγνησίας, με την έκδοση του «Volos – Magnesia Guitar Festival 2017», που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM RECORDS, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους ς, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων Κιθαριστών.

Όσοι κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο Τηλ. 6944 695921 με τον Τάσο Ιωακειμίδη – καλλιτεχνικό διευθυντή.

Τα σημαντικότερα links από τη ψηφιακή κυκλοφορία του Volos – Magnesia Guitar Festival 2017:
Spotify: https://open.spotify.com/album/5NfHrMO5NS9ohsxJpKhzQL
iTunes & AppleMusic: https://itunes.apple.com/album/id1327465728
Amazon: https://www.amazon.com/Volos-Magnesia-Guitar-Festival-2017/dp/B078HQFL4Q
Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Various_Artists_Volos_Magnesia_Guitar_Festival_201?id=Bvr3y3lob6xzdq7wq6ysunpwg6i
Napster: http://us.napster.com/artist/various-artists/album/volos-magnesia-guitar-festival-2017
Deezer: https://www.deezer.com/album/53767232
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=mt_L6dcDhNs

Τα link από το site της FM:

Volos – Magnesia Guitar Festival 2017

Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου Μαγνησίας 2017

"Αλιεύοντας" την είδηση