Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, το Cyprus Guitar Trio
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, το Cyprus Guitar Trio

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, το Cyprus Guitar Trio

Στο ιστορικό Διεθνές Βόλου – , 12-14 Ιουλίου 2019 που διοργανώνεται με την αιγίδα της & Αλμυρού, με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, θα εμφανιστεί το περίφημο Cyprus Guitar Trio, αποτελούμενο από τους κορυφαίους Κύπριους κιθαριστές, Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό & ιώργο Χριστοφή.

Είναι η 61η Διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, από το 2013 που ιδρύθηκε. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο  της Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα , με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

Επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης είναι ο διεθνώς καταξιωμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης,

Το περίφημο Cyprus Guitar Trio συνοδεύει στις συναυλίες τους, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοϊζας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, με την σύμπραξη του διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιου κόλγκαρη και των Βολιωτών κιθαριστών τίνου Γκρίνια και Γεράσιμου Σιούρα, μαζί με τον γνωστό τραγουδιστή Κώστα Ζεμπίλα.

Το Βόλου Μαγνησίας – Volos Magnesia Guitar Festival αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο στη Μαγνησία και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρις στο ψηφιακό που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς.

 

Ο Βολιώτης Κιθαριστής Αλέξανδρος Παπαρίζος καλλιτεχνικός διευθυντής στην 5η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού 

Με τον καταξιωμένο Βολιώτη κιθαριστή και μαέστρο Αλέξανδρο Παπαρίζο καλλιτεχνικό διευθυντή, θα διεξαχθεί η 5η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού 19-21 Ιουλίου 2019, στο Αγρόκτημα Αμφίκαια στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη, το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), ο ενορχηστρωτής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης, οι νεαροί σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων ήσων) & Ηλίας Διαμαντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής).

Στην διοργάνωση θα συμπράξουν επίσης το διάσημο Apollon Guitar Ensemble, η Santa Barbara Guitar Orchestra υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου και η Κιθαριστική Ορχήστρα Λαμίας – Guitarodais υπό την διεύθυνση του Πύρρου Πουλίτσα.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στο “Αγρόκτημα Αμφίκαια“, θα διαρκέσουν τρεις μέρες και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση