Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva
Στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva

Στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva

Η , υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευαγγελίας Γούσια θα δώσει τη δική της παρουσία στο «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» 2018, το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην βραδιά που θα τιμηθούν στο χώρο του θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου . Ιωνίας, οι δύο  συγγραφείς Ζωή Κανάβα και Μαρούλα Κλιάφα.                                                 

Η  Sempre Viva, που είναι μια πολυμελής ορχήστρα από  κιθαριστές, μικρούς και μεγάλους, που έχει έδρα τον Βόλο, θα χαρίσει τραγούδια των Sebastian Bach, Agustin Barrios, Gabriel Faure κ.ά.

Η  ‘Sempre Viva’

Η  ‘Sempre Viva’ είναι μια  πολυμελής ορχήστρα από  κιθαριστές, μικρούς και μεγάλους, που έχει έδρα τον Βόλο, του Νομού Μαγνησίας. Σφραγίδα για τη γέννηση του συνόλου, αποτέλεσε το όνομα ‘sempre viva’  ενός όμορφου σπάνιου λουλουδιού, μιας και συλλέγεται σε δύο μόνο περιοχές στην .

Η ιδιότητά του να μη μαραίνεται στο χρόνο είναι αυτή που το καθιστά άξιο προσοχής και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία των μελών της.

Η   έχει σημειώσει αρκετές εμφανίσεις-συμμετοχές σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την .

Κυριότερες εξ’ αυτών η συναυλία «Μανούλα μου» αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι τα έσοδα της οποίας εδόθησαν στο Σύλλογο Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» , η συναυλία «Μουσικό ταξίδι στο βυθό παρέα με το 17ο Κιβώτιο» τα έσοδα της οποία εδόθησαν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών . Μαγνησίας και η συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο «Μια αγκαλιά για το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ» τα έσοδα της οποίας εδόθησαν στο Σύλλογο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ για τον Καρκίνο του Μαστού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ορχήστρα έχει χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό, αλλά και οι δράσεις της έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και όλες  γίνονται αφιλοκερδώς.

Τα μέλη της ορχήστρας

Μαθητές: Αναστασιάδη Ράνια, Δέλλιου Κατερίνα, Καλόγηρος Φάνης,    Κωνσταντίνου Μαρκέλλα, Μαυρομιχάλη Ευτυχία, Πιτσιώρη Ελπινίκη, Ποντίδας Γιάννης, Ποντίδα Σοφία, Ροδακινιά Αναστασία, Αναστασιάδης Θοδωρής,  Γιολδάση Ανδρομάχη,  Δεληχρήστος Μανώλης,  Κουβελά Κωνσταντίνα, Κούπα Φιλομήλα, Κουτσορεβύθη Μαρία, Πλαγεράς Ρήγας, Πλαστάρα Θεοδώρα,  Φωτεινάκη Κυβέλη, Αλεξανδρίδης Χρυσόστομος, Αυλογιάρη  Εύα, Νάνος Μιλτιάδης, Νικολαή  Έλντα, Πλαινού , Σπυριδάκη Αναστασία, Χρυσάφης Γιώργος , Χρυσάφη Νεφέλη.

Καθηγητές: Ευαγγελία Γούσια, Τηλιοπούλου Αλέκα, Μανωλιού  Μαριέτα, Οικονομίδης Αλέξανδρος, Τασιού Λυδία. Μαέστρος της ορχήστρας Ευαγγελία Γούσια. Επικοινωνία: gousiaeva@gmail.com Γούσια Ευαγγελία

Το πρόγραμμα

  1. Fuga A moll     Johann Sebastian Bach
  2. Danza Paraguaya Agustin Barrios
  3. Pavane Gabriel Faure
  4. Barcarolle “Contes d’ Hoffmann Jacques Offenbach
  5. La Primavera Spring Antonio Vivaldi
  6. The Blue Danube Johann Strauss

(Διασκευή για κιθάρες : Andrew Forrest)

Διασκευές των κομματιών για τις κιθάρες, Διδασκαλία & Διεύθυνση: Γούσια Ευαγγελία

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

  • Δεκαέξι παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/8fsYBKFEw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση