Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Στην σκηνή του “Cafe Santan” τα «Μωρά στην φωτιά»
Στην σκηνή του “Cafe Santan” τα «Μωρά στην φωτιά»

Στην σκηνή του “Cafe Santan” τα «Μωρά στην φωτιά»

Τα «Μωρά στη Φωτιά» είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα της ροκ και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα παίξουν για το κοινό του στο ιστορικό “Café Santan”.

Το 1984, τρεις φίλοι από τη Βέροια σχηματίζουν τους “Τεμπέληδες Της Εύφορης Κοιλάδας”. Είναι οι Στέλιος “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου στο τραγούδι και το μπάσο, ο Γιώργος Παπαϊωάννου στα ντραμς και ο “Μπάννυ” Δημήτρης Βασιλειάδης στην κιθάρα. Λίγο αργότερα ο Μπάννυ αντικαθίσταται για λίγο από τον Παύλο Παυλίδη (ο οποίος συμμετείχε την περίοδο 1986-1988).

Τα «Μωρά στη Φωτιά» είχαν όλη την των πανκ συγκροτημάτων του τέλους της δεκαετίας του ’70 συνδυασμένη με μερικούς απόηχους από τα προοδευτικά ροκ συγκροτήματα του τέλους της δεκαετίας του ’60 ή των αρχών της δεκαετίας του ’70 και με καυτούς ελληνικούς στίχους. Το αποτέλεσμα ήταν ένα άλμπουμ που τους έκανε ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της χώρας.

Με το σημερινό όνομα κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 1987. Έπειτα από μακρά απουσία από το χώρο της δισκογραφίας, επανήλθαν με το δίσκο “Θεατρίνοι” το 1999, στον οποίο ο συνθέτης, στιχουργός, μπασίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Στέλιος “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου μελοποιεί τρεις μεγάλους Έλληνες ποιητές Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Κώστα Καρυωτάκη. Το 2004, ο Στέλιος “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου ιδρύει την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία Baby records, απ’ όπου πλέον τα «Μωρά στη Φωτιά» κυκλοφορούν ακόμη 3 άλμπουμ.

Το 2008 κυκλοφορεί από την “Baby Records” το διπλό και dvd με τίτλο “20 Χρόνια-Ζωντανή Ηχογράφηση Στο Κύτταρο”, με 24 video και 24 κομμάτια τους, ζωντανά ηχογραφημένα από το live τους στο “Κύτταρο”. Το 2011, πάλι από την “Baby Records” κυκλοφορούν το “Cougar Baby-Smoking Rabbit” με οκτώ κομμάτια (Μοιραίο Καραβάνι, Χλομή Φωτιά, Ραδιόφωνα κ.λπ.)Το Νοέμβριο του 2014 κυκλοφορεί από τη Baby Records το maxi single “Σκιές στη Σελήνη” με τέσσερα τραγούδια.

Δισκογραφία

1987: Μωρά στη φωτιά
1999: Θεατρίνοι
2005: Στο δρόμο
2008: Στέλιος “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου-20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ-Ζωντανή ηχογράφηση στο Κύτταρο
2011: Cougar baby-Smoking rabbit ,Στέλιος Σαλβαδόρ Μωρά στη φωτιά
2012: LP vinyl “Θεατρίνοι”
2013: LP vinyl “Στο Δρόμο”+ bonus track “Κοίτα με τα μάτια της καρδιάς”
2014: EP “Σκιές στη Σελήνη”
Τα «Μωρά στη Φωτιά» αποτελούνται από τους: Στέλιος Παπαϊωάννου – «Σαλβαδόρ» (φωνή,μπάσο), Φίλιππος Κωσταβέλης (πλήκτρα), Τσακιρίδης (τύμπανα), Λάκης Ραγκαζάς (κιθάρα), Δημήτρης Ματζίρης (τρομπόνι), Κώστας Κατσαρός (τρομπέτα).
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου , έναρξης 10:30 (Εργατικού Κέντρου 12, ).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση