Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συναυλία αλληλεγγύης για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ορφανοτροφείο Βόλου
Συναυλία αλληλεγγύης για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ορφανοτροφείο Βόλου

Συναυλία αλληλεγγύης για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ορφανοτροφείο Βόλου

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας με αφορμή τα 90 χρόνια του Μ. Θεοδωράκη διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το την Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Η συναυλία έχει χαρακτήρα αλληλεγγύης, καθώς στόχος είναι η συγκέντρωση ελληνικών τροφίμων και προϊόντων που θα διατεθούν για τις ανάγκες του και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου . Για το λόγο αυτό, δεν θα υπάρχει χρηματικό αντίτιμο, αλλά μόνο η προσφορά σε είδη για τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.

Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα ερμηνεύσει η Μπέττυ Χαρλαύτη, συνεργάτιδα της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», συμπράττοντας με την χορωδία «Ιωνία», την οποία διευθύνει η Κορνηλία Φραγκογιάννη. Μαζί τους θα βρίσκεται πενταμελής ορχήστρα μουσικών από τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και πιο συγκεκριμένα, οι: Γιάννης Μπελώνης (πιάνο), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο) και Νίκος Σκομόπουλος (ντραμς). Η χαρισματική Μπέττυ Χαρλαύτη, έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές εντυπώσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό, συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους νέους ερμηνευτές του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του ίδιου του συνθέτη, ο οποίος την επιλέγει να συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές παραστάσεις των τελευταίων ετών. Τη συναυλία θα παρουσιάσει η Διευθύντρια της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ κα Φρόσω Παύλου. Η ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα, η Φωνής της Ελλάδας και η ΕΡΑ Βόλου είναι οι χορηγοί ς της εκδήλωσης.

 

Λίγα λόγια για τη Μπέττυ Χαρλαύτη

Η μεσόφωνος Μπέττυ Χαρλαύτη γεννήθηκε στην Κόρινθο κι έχει μικρασιατική καταγωγή. Από τον χειμώνα του 2012 συμπράττει με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με την οποία έχει εμφανιστεί σε πλήθος συναυλιών. Μεταξύ άλλων στις δυο μεγάλες συναυλίες του Ηρωδείου τον Σεπτέμβρη του 2014, στις συναυλίες – αφιερώματα στον συνθέτη στην Κύπρο πλάι στον Μάριο Φραγκούλη, ενώ την περασμένη άνοιξη ο συνθέτης της εμπιστεύεται την ερμηνεία των «Λυρικών» του στην ιστορική «Το τραγούδι του Νεκρού αδελφού» στο θέατρο Μπάντμιντον. Επίσης τραγούδησε στο πλευρό της Ελένης Βιτάλη στην μεγάλη συναυλία ανήμερα των γενεθλίων του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τον Μάη δεψε την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη ως την καρδιά της Νέας Υόρκης σε μια συναυλία – αφιέρωμα στα ενενηκοστά του γενέθλια στο Merkin Concert Hall του Μανχάταν και στο τρίτο κατά σειρά δι της στην Αμερική για συναυλίες μέσα σε ένα χρόνο. «Γοήτευσε η Μπέττυ Χαρλαύτη» έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ομογένειας στη . Η Μπέττυ Χαρλαύτη έχει επίσης εμφανιστεί σε σειρά συναυλιών στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη.

Η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ποια να ‘σαι συ;», η οποία περιέχει κομμάτια του Μιχάλη Σουγιούλ σε σύγχρονη απόδοση, έλαβε εξαιρετικές κριτικές από περιοδικά και από το ραδιοφωνικό κοινό. Η Μπέττυ Χαρλαύτη είναι διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και κάτοχος του London College of Music Diploma in Classical Singing. Έχει παρακολουθήσει master classes σε Ελλάδα και Γερμανία, έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, καθώς και τζαζ και παραδοσιακό τραγούδι, ενώ έχει υπάρξει με υποτροφία μέλος του Studio Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου «Νικόλαος Μάντζαρος» μετά από διάκρισή της στο master class του γνωστού Άγγλου κόντρα τενόρου Michael Chance. Ερμηνεύει ρεπερτόριο σε εννέα γλώσσες που περιλαμβάνει εκτός από κλασικά έργα, Έλληνες λόγιους συνθέτες, παραδοσιακό, ρεμπέτικο, ρετρό, έθνικ και τζαζ. Έχει εμφανιστεί σε πλήθος συναυλιών κ αφιερωμάτων καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται η νέα της δισκογραφική δουλειά σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, υπό την επιμέλεια του ίδιου του συνθέτη, ενώ κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο cd single της με τίτλο «Μαριονέτα» . Η Μπέττυ Χαρλαύτη είναι πτυχιούχος του Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας).

Η Χορωδία «Ιωνία»

Η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με την παραδοσιακή μουσική και η διάθεση για μετάδοση αυτών στα παιδιά ήταν οι λόγοι της δημιουργίας της.

Μέσα στα 10 χρόνια ύπαρξής της έχει διοργανώσει φεστιβάλ παιδικών χορωδιών, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού – κοινωνικού χαρακτήρα και έχει αρκετές συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Τον Μάιο του 2009 παρουσίασε τον πρώτο ψηφιακό δίσκο (cd) με τίτλο «Στα μονοπάτια της Παράδοσης» ένα μουσικό ανθολόγιο από πολλές περιοχές της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Το μουσικό ταξίδι ολοκληρώνεται με τη δημιουργία του δεύτερου ψηφιακού δίσκου (cd) στον οποίο συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη και η Ειρήνη Τουμπάκη.

Το ρεπερτόριο της «Ιωνίας» καλύπτει από τη Θράκη ως την Κρήτη κι από τα Επτάνησα ως την Κύπρο.

Μαέστρος της χορωδίας η Κορνηλία Φραγκογιάννη, καθηγήτρια ευρωπαϊκής – παραδοσιακής, βυζαντινής μουσικής και εκπαιδευτικός μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση