Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Συγκλονιστική η παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου
Συγκλονιστική η παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

Συγκλονιστική η παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

 

Μγικές στιγμές ευισθησίας και ταλέντου έζησε το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο» που ανέβασε το Δημοτικό Ωδείο Βόλου στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Χειμωνανθός».

Η παράσταση αποτελεί μεταφορά στη θεατρική σκηνή του ομώνυμου μυθιστορήματος που έγραψε ο Στέφανος Παπαδόπουλος και ανέλαβε να παρουσιάσει μουσικο η διακεκριμένη υψίφωνος και καθηγήτρια Μονωδίας του ΔΩΒ, Σύλβια Τσιμπανάκου.

Από το ίδιο το κείμενο αναδεικνύεται το ζήτημα της ς και της προκατάληψης για το «άλλο» που οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό, ένα θέμα το οποίο η παράσταση αναδεικνύει με τρόπο λεπτό και τρυφερό οδηγώντας το θεατή στη συνειδητο του προβλήματος μέσα από το συναίσθημα, το οποίο θα τον ωθήσει να αναθεωρήσει τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τον επαγγελματισμό και την πολύχρονη εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό που διαθέτει η κ. Τσιμπανάκου, σκηνοθέτησε την παράσταση και προετοίμασε το εκπληκτικό μουσικό σύνολο Voice & Voices που τη συνόδευσε μουσικά, μία συνοδεία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αντιληπτός ο γενναιόδωρος τρόπος με τον οποίο η – πρωταγωνίστρια ανέδειξε τους μαθητές – συμπρωταγωνιστές της. Κατά τη διάρκεια της παράστασης δεν έγινε άμεσα ορατή μόνο η επιτυχία της ως καλλιτεχνικό γεγονός, αλλά και η εκπαιδευτική διάσταση του Ωδείου και της καθηγήτριας που έχουν πλάσει ένα φωνητικό σύνολο υψηλής ποιότητας, το οποίο θα προσφέρει στο άμεσο μέλλον σημαντικές μουσικές εικόνες στο κοινό της πόλης.

Ακόμη και οι στιγμές της «ρουτίνας» των μελών του φωνητικού συνόλου στο βάθος της σκηνής, σε σημεία που η δράση επικεντρωνόταν στους πρωταγωνιστές, ήταν αριστοτεχνικά σκηνοθετημένες και ενταγμένες σε ένα σύνολο ενεργών μελών με ιδιαίτερα επιμελημένη κίνηση και υποκριτική. Ο εκπληκτικός πιανίστας Παναγιώτης Γαλανόπουλος που συνόδευσε μουσικά την παράσταση, προσέγγισε τα μουσικά θέματα που εκτέλεσε με την ίδια ευαισθησία που διέκρινε τη σκηνοθεσία, «υποχωρώντας» μουσικά στα σημεία που έπρεπε να αναδειχθούν οι φωνές, συμμετέχοντας ως μέρος του συνόλου και ενισχύοντας τα δυνατά συναισθήματα που προκαλούσε η όλη δράση στο κοινό. Η άρτια ορθοφωνικά και υποκριτικά του Δημήτρη Κουτσοδημήτρη οδηγούσε το κοινό από σκηνή σε σκηνή, συνοδεύοντας τις εικόνες που δημιουργούσε οπτικά το σύνολο επί σκηνής, γεννώντας όμως παράλληλα ακόμη περισσότερες εικόνες στη φαντασία των θεατών.

Οι μικροί, υπέροχοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου που συμμετείχαν ενεργά, αναλαμβάνοντας μάλιστα ένα δύσκολο σημείο, αυτό της έναρξης της παράστασης, απέδειξαν επαγγελματισμό αν με αυτόν της ς τους και των μεγαλύτερων φοιτητών του Ωδείου και του φωνητικού συνόλου.

Το σύνολο Voice & Voices αποτελείται από τους : Δήμητρα – Ιόλη Εξάρχου, Μάριο Νιζάμης, Γιώργο Σατάση, Αθηνά Γκουράρου, Ευαγγελία Καπατσέλου, Εύα Κατούνια, Φώτη Κουρεμένο, Δήμητρα Μόσχου, Βάσω Μπουγά, Χριστίνα Πετσιά, Μαρίνα Σδούγκου, Παναγιώτη Αγκούμη, Δημήτρη Χριστόπουλο, Αυγουστίνο Μιχαλόπουλο Σταθόπουλο.

Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί μία σημαντική στιγμή για την ιστορία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ενός δημοτικού εκπαιδευτικού φορέα ο οποίος πέραν του αναγνωρισμένου διδακτικού του έργου, αποκτά πλέον και μία νέα διάσταση, αυτή της παραγωγής καλλιτεχνικών γεγονότων, τα οποία σχεδιάζει και επιμελείται ο Διευθυντής του ΔΩΒ κ. Ανδρέας Μιμαίος σε με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και Καθηγητή του Ωδείου κ. Ντίνο Μαστρογιάννη και με την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση