Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Σεμινάριο μελοποίησης ποιητικού και πεζού λόγου
Σεμινάριο μελοποίησης ποιητικού και πεζού λόγου

Σεμινάριο μελοποίησης ποιητικού και πεζού λόγου

Το Ωδείο Φουντούλη του παρουσιάζει ένα ξεχωριστό Σεμινάριο Μελοποίησης Ποιητικού και Πεζού Λόγου για ποιητές και μουσικούς με διδάσκοντα τον Γιώργο Φουντούλη.

Το 1ο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρες 6 με 8 μ.μ., ενώ και τα υπόλοιπα θα γίνονται Σάββατο ή Κυριακή (κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες) έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και ενδιαφερόμενοι από άλλες πόλεις.

Στο 1ο Σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφα ποιημάτων ή κειμένων που επιθυμούν να μελοποιηθούν.

 

Στόχοι των Σεμιναρίων Μελοποίησης:

  • να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις προϋποθέσεις με τις οποίες η μουσική και ο λόγος συναντιούνται με επιτυχία μέσα από τη δημιουργία ενός ποιοτικού – διαχρονικού τραγουδιού.
  • να μελοποιηθούν ποιήματα ή κείμενα που πληρούν τις προϋποθέσεις – προδιαγραφές για την παραγωγή ενός καλού τραγουδιού.
  • να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες ουσιαστικές γνώσεις (θεωρητικές και πρακτικές) καθώς και κριτήρια αισθητικής για την μελοποίηση, έτσι ώστε να μπορούν να γράφουν ποιήματα και πεζά που να πληρούν τις προδιαγραφές μιας καλής μελοποίησης.

 

Το κόστος των Σεμιναρίων είναι 50 ευρώ και περιλαμβάνει 4 δίωρα σεμινάρια.

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 6 – 9 μ.μ.

Αντωνοπούλου 17, Βόλος

τηλ. 6938790370, κα Σταυρούλα Στάμου

e-mail: info@foudoulis.gr

 

Μέχρι σήμερα έχουν μελοποιηθεί από τον Γιώργο Φουντούλη ποιήματα των ποιητών – συγγραφέων: Κων/νος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Οδυσσέας Ελύτης, Μαρία Πολυδούρη, Γιάννης Ρίτσος, Μάρω Βλαχάκη (Σκόπελος), Μαίρη Γαβαλά (Βόλος), Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου (Θάσος), Ιάσων Ευαγγέλου (Αθήνα), Γιώργος Καρίτσος (Αθήνα), Αρχοντία Κόμβου (Καβάλα), Πέτρος Κυπριωτέλης (Αθήνα), Κυτούδης (Βόλος), Ελένη Λαζαρίδου (Βόλος), Παναγιώτης – Θεοτόκης Λάκκας (Βόλος), Χάρης Μελιτάς (Αθήνα), Αδάμος Μουζουρής (Κύπρος), Λίτσα Μοσκιού (Ρόδος), Μιχάλης Μπάστας (Βόλος), Γρηγορία Πελεκούδα (Λάρισα), Παντελής Σκαφιδάς (Βόλος), Γιώργος Χατζηπολίτης (Βόλος), Λεωνίδας Χριστοδουλίδης (Βόλος) και πολλών άλλων.

Ο Γιώργος Φουντούλης με τη του Καβάφη, του Βάρναλη, του Ελύτη, καθώς και δεκάδων άλλων ποιητών απέδειξε ότι κατέχει όσο κανείς τον ευαίσθητο και εύθραυστο τομέα της Μελοποίησης δημιουργώντας και διδάσκοντας εξαρχής τις αρχές και τους κανόνες της Μελοποίησης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα θεωρίας και πράξης το οποίο αποδίδει εξαιρετικούς καρπούς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση