Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Σεμινάριο κιθάρας για όλα τα επίπεδα στον Βόλο

Σεμινάριο κιθάρας για όλα τα επίπεδα στον Βόλο

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, 5 ως 8 μμ, θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Κιθάρας για όλα τα επίπεδα σπουδών, με εισηγητή τον διεθνή κιθαρίστα Γιώργο Φουντούλη στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου.

Η είσοδος στο Σεμινάριο είναι ελεύθερη για τα μέλη του Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και όλων των συνεργαζόμενων Φεστιβάλ, για τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, για τα μέλη της EGTA Κύπρου και άλλων χωρών και όλων των συνεργαζόμενων φορέων του Φεστιβάλ και του Ωδείου Φουντούλη.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: Αντωνοπούλου 17, Βόλος, τηλ. 6909 127982, 6938 790370

 

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου θα λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια του έτους με καθημερινές που περιλαμβάνουν Σεμινάρια, Διαλέξεις, Εκθέσεις, Συναυλίες, Ακαδημαϊκά Σπουδών Κιθάρας, Παγκόσμιο Συνέδριο Διευθυντών Φεστιβάλ Κιθάρας, Διεθνείς Διαγωνισμούς και πολλές “ έκπληξη” που θα δώσουν νέα δυναμική στο Φεστιβάλ και στην πόλη του Βόλου.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων της Χειμερινής Περιόδου του Φεστιβάλ γίνεται στο τριήμερο 18 – 20 Δεκεμβρίου 2015.

Η διοργάνωση έχει διεθνή ακτινοβολία και συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της κιθάρας, ενώ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη σε με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Εμπνευστής, εμψυχωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής όλων των εκδηλώσεων του ετήσιου πλέον Φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος σολίστ, συνθέτης και καθηγητής Γιώργος Φουντούλης, ιδιαίτερα γνωστός στους κύκλους της κιθάρας ανά τον κόσμο.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών με πρόεδρο τον δραστήριο διεθνή σολίστ και καθηγητή Στέλιο Γκόλγκαρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην αναβίωση και ανάπτυξη πολλών φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην ίδρυση νέων αξιόλογων θεσμών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (Θερινό και Χειμερινό) με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιώργο Φουντούλη καταγράφει μεγάλες επιτυχίες προβάλλοντας το Βόλο και την Ελλάδα διεθνώς.

Το Φεστιβάλ πρόσφατα εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για τη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Βόλος 2021” με την υποστήριξη περισσότερων από 5.000 κιθαριστών απ’ όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολλαπλά χρόνια διαρκούς λειτουργίας του, το Φεστιβάλ ποτέ δεν επιχορηγήθηκε από δημόσιους ή άλλους φορείς. Υλοποιείται με ίδιους πόρους και με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση