Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΟΥΣΙΚΗ / «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ»
«Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ»

«Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ»

Συναυλία με τίτλο «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» θα δοθεί αύριο Τετάρτη  4 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ» – Παραλιακό Συγκρότημα. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου, θα ερμηνεύσει έργα των J. S. Bach, Dinos Constantinides, Nickitas Demos, W. A. Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, Δημήτρη Θέμελη και Θοδωρή Καραθόδωρου.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τα 30 χρόνια λειτουργίας του όπως επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσία των συντελεστών, η αναπληρωτής πρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου.

«Φιλοξενούμε ένα σημαντικό κουαρτέτο, μια σημαντική μουσική εκδήλωση στην οποία περιμένουμε με χαρά να καλωσορίσουμε κόσμο του Βόλου και την ακαδημαϊκή κοινότητα και να απολαύσουμε τη μουσική».

Ο ιδρυτής του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας, Θανάσης Ζέρβας επισήμανε ότι πρόκειται για μια τιμητική πρόσκληση να παίξει το κουαρτέτο στις επετειακές εκδηλώσεις του Π.Θ. σε μία πόλη με μεγάλη συμβολή στον πολιτισμό. Επισήμανε ότι στο κουαρτέτο συμμετέχουν Πανεπιστημίων της Αμερικής και της Ελλάδας και το ρεπερτόριο που θα ερμηνεύσουν περιλαμβάνει έργα ακαδημαϊκού χαρακτήρα γιατί τα συνέθεσαν ειδικά για το κουαρτέτο εν ενεργεία πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Η ποικιλομορφία του συγκεκριμένου προγράμματος διευρύνει τα όρια του σαξοφωνικού ήχου, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα γόνιμο διάλογο σε ρεπερτόριο διαφορετικής στιλιστικής κατεύθυνσης. Παράλληλα, η παρουσία νέων έργων Ελλήνων συνθετών στο πρόγραμμα διερευνά καινούργιους αισθητικούς προσανατολισμούς, που επεκτείνουν τους ορίζοντες αναζήτησης στη σύγχρονη έντεχνη μουσική δημιουργία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση