Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ»
«Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ»

«Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ»

Συνυλί με τίτλο «Σαξοφωνικά Ηχοτοπία» θα δοθεί αύριο Τετάρτη  4 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο «Ι. ΚΟΡΔΑΤΟΥ» – Παραλιακό Συγκρότημα. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά σύνολα ς δωματίου, θα ερμηνεύσει έργα των J. S. Bach, Dinos Constantinides, Nickitas Demos, W. A. Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, Δημήτρη Θέμελη και Θοδωρή Καραθόδωρου.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο ς για τα 30 χρόνια λειτουργίας του όπως επισήμανε σε σημερινή Τύπου παρουσία των συντελεστών, η αναπληρωτής πρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου.

«Φιλοξενούμε ένα σημαντικό κουαρτέτο, μια σημαντική εκδήλωση στην οποία περιμένουμε με χαρά να καλωσορίσουμε κόσμο του και την ακαδημαϊκή κοινότητα και να απολαύσουμε τη μουσική».

Ο ιδρυτής του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας, Θανάσης Ζέρβας επισήμανε ότι πρόκειται για μια τιμητική πρόσκληση να παίξει το κουαρτέτο στις επετειακές εκ του Π.Θ. σε μία πόλη με μεγάλη συμβολή στον πολιτισμό. Επισήμανε ότι στο κουαρτέτο συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίων της Αμερικής και της Ελλάδας και το ρεπερτόριο που θα ερμηνεύσουν περιλαμβάνει έργα ακαδημαϊκού χαρακτήρα γιατί τα συνέθεσαν ειδικά για το κουαρτέτο εν ενεργεία πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Η ποικιλομορφία του συγκεκριμένου προγράμματος διευρύνει τα όρια του σαξοφωνικού ήχου, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα γόνιμο δι σε ρεπερτόριο διαφορετικής στιλιστικής κατεύθυνσης. Παράλληλα, η παρουσία νέων έργων Ελλήνων συνθετών στο πρόγραμμα διερευνά καινούργιους αισθητικούς προσανατολισμούς, που επεκτείνουν τους ορίζοντες αναζήτησης στη σύγχρονη έντεχνη μουσική . Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση