Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Σάρωσαν η Αντέλ και ο… Τραμπ
Σάρωσαν η Αντέλ και ο… Τραμπ

Σάρωσαν η Αντέλ και ο… Τραμπ

Εκπλήξεις, πολιτική (μπόλικη πολιτική) κι συγκινητικά tributes είχε η πονομή των φετινών βραβείων Grammy που έλαβε χώρα το βράδυ της ς.

Τα βρετανικά μουσικά μπορεί να μην είναι τα πιο αροσωπευτικά για τον κόσμο της ς –ασχολούνται κυρίως με τη mainstream διάστασή της– ωστόσο έχουν σίγουρα τη μεγαλύτερη λάμψη, αντικατοπτρίζοντας κυρίως την τεράστια δημοφιλία των αποδεκτών τους.

Δημοφιλία σαν αυτή της Αντέλ, της μεγάλης νικήτριας της βραδιάς, η οποία στην εποχή του και της διαδικτυακής πειρατείας κατάφερε να πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα του άλμπουμ της «25». Το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα, όπως και το γενικότερο status της Αντέλ στο ανταγωνιστικό σύμπαν της ποπ, επιβραβεύτηκε με συνολικά 5 , τα περισσότερα από κάθε άλλον καλλιτέχνη· ανάμεσά τους και εκείνα για το κορυφαίο άλμπουμ («25») και το καλύτερο τραγούδι («Hello») της χρονιάς.

Η ίδια, πάντως, το βραβείο, κατά την απονομή, σχεδόν το παρέδωσε στη συνυποψήφιά της Μπιγιονσέ, της οποίας το «Lemonade» μάλλον άξιζε περισσότερη . Νωρίτερα είχε προλάβει να κλέψει και τραγουδιστικά την παράσταση, ερμηνεύοντας τον δικό της φόρο τιμής στον εκλιπόντα Τζορτζ Μάικλ, τον οποίο μάλιστα πήρε… από την αρχή –εν μέσω γενικής αποθέωσης– αφού απολογήθηκε για ένα τονικό σφάλμα στο οποίο υπέπεσε.

Κατά τα λοιπά, όπως είπαμε, η βραδιά είχε πολύ πολιτική κριτική, με τα βέλη των παρευρισκομένων να στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Από την Μπιγιονσέ και τον ράπερ Basta Rhymes, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τραμπ «πρόεδρο-πράκτορα πορτοκαλί», μέχρι την Κέιτι Πέρι και την Τζένιφερ Λόπεζ, οι περισσότεροι από τους σταρ που ανέβηκαν στη σκηνή μίλησαν για τον κίνδυνο «πολέμου» ενάντια σε φυλές και φύλα, λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων στην Αμερική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος έως τώρα είχε τιμηθεί μόνο με 2 Grammy (και το ένα ως συνολική ), έλαβε μετά θάνατον άλλα 5 βραβεία, όλα για το τελευταίο, εξαιρετικό πάντως, άλμπουμ του «Blackstar».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση