Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ρεσιτάλ πιάνου του τελειόφοιτου σπουδαστή Πάνου Γαλανοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου
Ρεσιτάλ πιάνου του τελειόφοιτου σπουδαστή Πάνου Γαλανοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Ρεσιτάλ πιάνου του τελειόφοιτου σπουδαστή Πάνου Γαλανοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Στο πλαίσιο της 11ης ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, παρουσιάζει την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 20.30, τον τελειόφοιτο σπουδαστή πιάνου Πάνο αλανόπουλο, της τάξης διπλώματος του πιανίστα και καθηγητή πιάνου τίνου Μαστρογιάννη, σε ένα ρεσιτάλ παρουσίασης του προγράμματος των διπλωματικών του εξετάσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα J.S. Bach, D. Scarlatti, L.V. Beethoven, F. Liszt, S. Rachmaninoff και E. Grieg. Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του δημοτικού Ωδείου Βόλου “Έρση Σαράτση” και η είσοδος είναι δωρεάν.

Η Eυρωπαϊκή ιορτή της Μουσικής τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και συνδιοργανώνεται με το ΔΟΕΠΑΠ Δηπεθε Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Βόλου και σε με το του Βόλου.

-Πιανίστας

Ο γεννήθηκε στον Βόλο το 1992 και έκανε τα πρώτα βήματα στη μουσική με τον Κώστα Ματζαφλέρη και στη συνέχεια με την Εύη Κανελλοπούλου, με την οποία πήρε το πτυχίο πιάνου.

Σήμερα είναι μαθητής της τάξης διπλώματος του πιανίστα και καθηγητή τίνου Μαστρογιάννη στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Επίσης είναι πτυχιούχος της Αρμονίας και της Αντίστιξης, με καθηγητή τον Αντρέα Μιμαίο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Από το 2012 είναι στενός συνεργάτης της σοπράνο Σύλβιας Τσιμπανάκου και μόνιμος συνοδός της τάξης μονωδίας.
Από τότε έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως συνοδός αλλά και ως σολίστ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το 2014 συνέπραξε για πρώτη φορά με την ορχήστρα νέων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου ως σολίστ στο Καρναβάλι των ζώων του Saint Saens υπό την διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.

Τον Αύγουστο του 2015, πήρε μέρος σε σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας, υπό τον αρχιμουσικό Αναστάσιο Στρίκο.

Παράλληλα με τις σπουδές του στην μουσική, είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Θεσσαλίας, στον τομέα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Επίσης από το 2013 είναι ραδιοφωνικός μουσικός παραγωγός όπου επιμελείται εκπομπή κλασσικής μουσικής, με στόχο τη διάδοση του είδους στην πόλη του Βόλου, την εκπαίδευση αλλά και την προβολή καλλιτεχνών από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση