Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στις Σταγιάτες
Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στις Σταγιάτες

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στις Σταγιάτες

Την πρώτη μουσική εκδήλωση για το 2020 διοργανώνει η Α.Π.Ο.Δράσης το Σάββατο 1η Φλεβάρη στις 19.30 στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών. Έργα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο σε διάφορους συνδυασμούς θα παρουσιάσουν τρεις εξαίρετοι μουσικοί, στις .

Η Ελευθερία Φραγκουδάκη (φλάουτο), ο Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο) και η Κάτια Τζιουμάκη (πιάνο), θα ερμηνεύσουν έργα των Malcom Arnold, Leo Weiner, Mariano Obiols, Philippe Gaubert, J.S. Bach και Armando Ghidoni, για φλάουτο και πιάνο, για κλαρινέτο και πιάνο και για τρίο φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο.

Είσοδος Ελεύθερη

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Η Ελευθερία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στον Βόλο το 1975.Ξεκινά τις σπουδές της στο φλάουτο στο με την Ιφιγένεια Σπηλιοτοπούλου. Με την ίδια συνεχίζει στο ωδείο Αtheneuam ,όπου αποκτά το πτυχίο της .Συνεχίζει στην τάξη της Στέλλας Γαδέδη έως το δίπλωμα, το οποίο αποκτά το 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί.

Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολουθεί σεμινάρια πάνω στην τεχνική του φλάουτου με τους Η. Μακοβει (Καβάλα), W. Bennett (Κοζάνη), P.E. Davies, L. Ruoho, G. Volobuev (Μακρινίτσα), P.L. Graf (Αθήνα), την μουσική παιδαγωγική του Καρλ Όρφ (Α. Σλάβικ),καθώς και τα εργαστήρια στο Χόρτο Πηλίου με τη συμμετοχή στις συμφωνικές ορχήστρες του φεστιβάλ υπό τη διεύθυνση του Γ. Χατζηνίκου.

Στην καλλιτεχνική της πορεία προσμετρά εμφανίσεις ως μουσικός ορχήστρας και συνόλων (Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, «Παλίντονος Αρμονία» Γιάννη Μαρκόπουλου, Εστία Θεάτρου “Ερινεώς”).Από το 1993 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου.

Η επαγγελματική της πορεία στη διδασκαλία φλάουτου ξεκινά το 2000 στο Ωδείο Νέας Μάκρης Αττικής. Συνεχίζει το 2002 στο Ωδείο Γκουλέτσου στη Λάρισα, Δημοτικό Ωδείο Λαμίας (2004-2011), Μουσικό Σχολείο Βόλου (2004-2008), Μουσικό Σχολείο Αμύνταιου (2010-2011), ενώ το 2005 ξεκινά την τάξη της στο όπου εργάζεται μέχρι σήμερα εξακολουθώντας με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση τη διδασκαλία στην τέχνη του φλάουτου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε κλαρινέτο και το 1995 αποφοίτησε με δίπλωμα με άριστα παμψηφεί από την τάξη του Κοσμά Παπαδόπουλου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων κλαρινέτου με τους P. RADEV, A. POPA, M. LETHIEC, Σ. ΜΟΥΡΙΚΗ, Γ. ΒΟΛΟΜΠΟΥΓΙΕΦ, καθώς και μουσικής δωματίου με τους Γ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟ, Ε. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, Μ. SCHILER κ.ά.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συνεργάστηκε με σύνολα μουσικής δωματίου σε αρκετές της Ελλάδας. Είναι μέλος των συνόλων «Ενωδεία», «Αντιθέσεις», «Ο ήχος ως έχει» όπως επίσης είναι τακτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Επί σειρά ετών δίδαξε σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία.
Από το 1997 είναι καθηγητής της τάξης κλαρινέτου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

ΚΑΤΙΑ ΤΖΙΟΥΜΑΚΗ

Η Κάτια Τζιουμάκη γεννήθηκε στον Βόλο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό και στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα σε ηλικία επτά ετών και κατόπιν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, απ' όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα με Α΄ βραβείο το 1999. Είναι επίσης διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με διακεκριμένους μουσικούς πάνω στο πιάνο, τραγούδι, διεύθυνση ορχήστρας, το μουσικό θέατρο κ.α.

Από το 2001 έως το 2010 σπούδασε στο Παρίσι στην École Normale, όπου απέκτησε ανώτατο δίπλωμα πιάνου και ανώτατο δίπλωμα μουσικής δωματίου, στο πανεπιστήμιο Paris VIII όπου πήρε πτυχίο μουσικολογίας και στη Σορβόννη (Paris IV) από όπου πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος του τμήματος Μουσικής το 2010. Έχει επίσης σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας στην Ελλάδα και στην École Normale και ήταν μαέστρος της ορχήστρας Val de Marne την περίοδο 2004-2005, καθώς και έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό κύκλο πάνω στις επιστήμες της εκπαίδευσης, συγκεκριμένα στη διδακτική της μουσικής.

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στη Γαλλία (Ωδείο Αθηνών, Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Φεστιβάλ Χειμωνανθός, Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, Δημαρχείο Ν. Ιωνίας Βόλου, Χόρτο Πηλίου, Θεοξένεια Πορταριάς, Πορφυρογένειο Ίδρυμα, σολίστ με τη συμφωνική ορχήστρα Τσακάλωφ στο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων, Αρχοντικό Ζαφειρίου, Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, Πολυχώρος Άξιον Εστί, Βόλου, στη Cité Universitaire στο Παρίσι, στην École Normale, δύο ατομικά ρεσιτάλ στο Amphithéâtre Richelieu στη Σορβόννη, κ.α.) και έχει συνεργαστεί με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Το 2013-14 έλαβε μέρος στη θεατρική-μουσική παρ του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ. Γκ. Λόρκα.
Έχει εργαστεί στο Μουσικό Βόλου, τη ως συνοδός πιανίστα, στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας ως καθηγήτρια πιάνου, συνοδός-correpetiteuse στις τάξεις οργάνων και κλασσικού τραγουδιού και από το 2010 μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση