Η Φιλαρμονική Ορχήστρα, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου , στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου για την , διοργανώνει τη συναυλία με γενικό τίτλο «Τα Τραγούδια της Λευτεριάς», με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, τη 27 Οκτωβρίου και 19:00.

Θα ακουστούν τα τραγούδια της νίκης και της λευτεριάς που εμψύχωσαν το πλήθος των Ελλήνων στρατιωτών και ενίσχυσαν το εθνικό φρόνημα του καταπονημένου, από την κατοχή, ελληνικού λαού.

Οι μοναδικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, διαχρονικά σύμβολα του Ελληνισμού, οι εμβληματικοί στίχοι των μεγάλων μας ποιητών, Οδυσσέα Ελύτη, Μίμη Τραϊφόρου και Ιάκωβου Καμπανέλη, αλλά και οι μελωδίες των κοσμοαγάπητων τραγουδιών της μεγάλης ερμηνεύτριας Σοφίας Βέμπο, διασκευασμένες και ενορχηστρωμένες από τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής, Βασίλη Τασούδη και από τους Δήμο Βουγιούκα, Λευτέρη Στράκα, και Βασίλη Σαμαρά θα ζωντανέψουν τις και τους ήχους της εποχής.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η σολίστ Κατερίνα Αποστολοπούλου και Γιάννης Μπαλιάκος στο τραγούδι, συμμετέχουν επίσης ο Γιάννης Κουκουνίτσας στο μπουζούκι , Γιώργος Σιώμος στο ακορντεόν , Νίκος Χρυσούλης στην κιθάρα.

Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Στη σκηνή θα συμπράξουν οι χορωδίες του 10ου Γυμνασίου και 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας με υπεύθυνη την Κατερίνα Αποστολοπούλου.

Ο Γρηγόρης Γαλάτης και η Μάγδα θα αναλάβουν την αφήγηση των κειμένων και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Τα κείμενα και το πρόγραμμα της συναυλίας επιμελήθηκε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης.