Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » “Πόρτα” Μπέου σε Εστουδιαντίνα και Ρυθμό;
“Πόρτα” Μπέου σε Εστουδιαντίνα και Ρυθμό;

“Πόρτα” Μπέου σε Εστουδιαντίνα και Ρυθμό;

Στη τελικά η συναυλία για τους πρόσφυγες της Μικρασίας

 

Ο μαέστρος και ψυχή της “Εστουδιαντίνα” Ανδρέας Κατσιγιάνης αναφέρει: “Διαβάζω άρθρα για την ακύρωση της συναυλίας της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, από τον Δήμο Βόλου, ‘'επειδή ο Δήμαρχος Βόλου δεν με συμπαθεί'', δεν έχω κάποια ενημέρωση επίσημη για τις προθέσεις του Δημάρχου για το πρόσωπό μου , ούτε με ενδιαφέρει να έχω, προφανώς το site που το έγραψε αυτό έχει κάνει , πάντως το κείμενο που αναφέρεται  ότι το έγραψα εγώ, δεν είναι δικό μου αλλά του Θωμά Κοροβίνη. Το αναφέρω για την αποκατάσταση της εγκυρότητας.
Εγώ επιγραμματικά έχω να σας ενημερώσω για τα εξής:
Ο μουσικός σύλλογος Ρυθμός, που αποτελείται από ορχήστρα και χορωδία , εξέφρασε την επιθυμία να συμπράξει η χορωδία του με την Εστουδιαντίνα , που φέτος κλείνει 25 χρόνια ς , για να τιμήσουμε έτσι, την Επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της ς.
Παράλληλα με αυτή την πρότασή μας έγινε πρόταση από το αθλητικό - σωματείο της ς Βόλου , ως Εστουδιαντίνα, να τιμήσουμε τους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας Βόλου , κάνοντας μια συναυλία μαζί με όλα τα προσφυγικά σωματεία της πόλης του Δήμου Βόλου και την συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.
Έτσι λοιπόν το σωματείο Ρυθμός έκανε αίτηση στον Δήμο Βόλου , πήρε την ημερομηνία 24 Αυγούστου από την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Βόλου , όχι δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου , αλλά με πληρωμή στον Δήμο Βόλου και έτσι προχωρήσαμε όλοι μαζί στην προετοιμασία της συγκεκριμένης συναυλίας, όπου θα συμμετέχει η Μιμή Ντενίση ως ηθοποιός και τραγουδούν ο Παντελής Θαλασσινός , η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιάννης Διονυσίου.
Πριν λίγες ημέρες ο διοργανωτής της συναυλίας , μουσικός σύλλογος Ρυθμός, έλαβε επίσημο έγγραφο από τον Δήμο Βόλου , που τον ενημέρωνε ότι 24 Αυγούστου που έχουν νοικιάσει το θέατρο για την παραπάνω παραγωγή, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους που θα προκύψουν. Το έγγραφο ήρθε από το επίσημο email της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και το υπογράφει μια υπάλληλος.
Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο γίνετε αυτό , η απάντηση ήταν , ότι είναι εντολή από ψηλά.
Για την 23 και 25 Αυγούστου το θέατρο θα λειτουργεί κανονικά .
Η αυτή θα έχει όμως αίσιο τέλος , γιατί μόλις σήμερα ο Δήμος Λάρισας και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Λάρισας , μόλις πληροφορήθηκε την συγκεκριμένη απόφαση , μας παραχώρησε το κηποθέατρο Αλκαζάρ και μάλιστα δωρεάν.
Έτσι τέλος Αυγούστου, σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί σύντομα, η συναυλία-παράστασή μας, θα γίνει στην Λάρισα για να τιμήσουμε όπως αξίζει τους πρόσφυγες προγόνους μας , της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και τον Μικρασιατικό πολιτισμό που έφεραν μαζί τους.”
ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Η συναυλία της Εστουδιαντίνας προς τιμήν του ξεριζωμένου μικρασιατικού ελληνισμού πρέπει να γίνει στην πόλη της οποίας αποτελεί οργανικό μέρος
Εκτεθειμένη είναι η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Βόλου, μετά την αποκάλυψη από τον γνωστό μουσικό και μαέστρο της Εστουδιαντίνας Ανδρέα Κατσιγιάννη, για την ακύρωση προγραμματισμένης συναυλίας στη μνήμη των 100 χρόνων από την καταστροφή της ς.
Τα τεχνικά προβλήματα ως επίσημη αιτιολογία για την ακύρωση μιας συναυλίας προγραμματισμένης για τα τέλη Αυγούστου, είναι τουλάχιστον φαιδρή.
Η καθεστωτική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής προσβάλλει την ταυτισμένη με την μικρασιατική παράδοση ορχήστρα της Εστουδιαντίνας και τους καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν. Επίσης, προσβάλλει την ιστορία της πόλης και τις παρα των προσφύγων, 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό τους, προς τιμήν των οποίων θα γινόταν η συναυλία.
Τασσόμαστε στο πλευρό του Ανδρέα Κατσιγιάννη και των καλλιτεχνών. Η συναυλία της Εστουδιαντίνας  πρέπει να γίνει στην πόλη της οποίας αποτελεί οργανικό μέρος, προς τιμήν του ξεριζωμένου μικρασιατικού ελληνισμού.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση