Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Πρόσωπα της πόλης- Θέμης Βαγενάς, Βιολοντσέλλο – Δ/νση ορχήστρας
Πρόσωπα της πόλης- Θέμης Βαγενάς, Βιολοντσέλλο – Δ/νση ορχήστρας

Πρόσωπα της πόλης- Θέμης Βαγενάς, Βιολοντσέλλο – Δ/νση ορχήστρας

Το 2000, σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg, (Γερμανία) με καθηγητές τους Xenia Jankovic στο βιολοντσέλλο και Bernd Glemser, Grigori Zhislin και Herwig Zack στη δωματίου. Το 2001, αποσπά το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό του και συμπράττει με την Ορχήστρα του ιδρύματος ως σολίστ. Το 2002 βραβεύεται ως μέλος συνόλου ς δωματίου (τρίο εγχόρδων). Το 2003, συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Saarbrücken, στην τάξη καθηγητή Gustav Rivinius, καθώς και με τον παιδαγωγό και μαέστρο Ulrich Voss.
Ο Θέμης Bαγενάς έχει συμμετάσχει ενεργά σε διεθνή σεμινάρια.Ως σολίστ, κορυφαίος σε ορχήστρες και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, έχει δώσει στην Ελλάδα και στο (Ισπανία, , Γερμανία, Αίγυπτο, Λίο).
Από το 2008 διδάσκει βιολοντσέλλο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Έχει διδάξει στα σεμινάρια μουσικής της Μυκόνου και στη Μουσική Κατασκήνωση Συκουρίου . Επιπλέον, έχει ηχογραφήσει και συνεργαστεί με συνθέτες σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και στο για παραγωγές που ποικίλουν όπως θέατρο, βωβό κινηματογράφο και άλλες μουσικές παραγωγές.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση