Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / Πρόσωπα της πόλης- Θέμης Βαγενάς, Βιολοντσέλλο – Δ/νση ορχήστρας
Πρόσωπα της πόλης- Θέμης Βαγενάς, Βιολοντσέλλο – Δ/νση ορχήστρας

Πρόσωπα της πόλης- Θέμης Βαγενάς, Βιολοντσέλλο – Δ/νση ορχήστρας

Το 2000, σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία του Würzburg, (Γερμανία) με καθηγητές τους Xenia Jankovic στο βιολοντσέλλο και Bernd Glemser, Grigori Zhislin και Herwig Zack στη μουσική δωματίου. Το 2001, αποσπά το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό του Πανεπιστημίου και συμπράττει με την Ορχήστρα του ιδρύματος ως σολίστ. Το 2002 βραβεύεται ως μέλος συνόλου μουσικής δωματίου (τρίο εγχόρδων). Το 2003, συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Saarbrücken, στην τάξη καθηγητή Gustav Rivinius, καθώς και με τον παιδαγωγό και μαέστρο Ulrich Voss.
Ο Θέμης Bαγενάς έχει συμμετάσχει ενεργά σε διεθνή σεμινάρια.Ως σολίστ, κορυφαίος σε ορχήστρες και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αίγυπτο, Λίβανο).
Από το 2008 διδάσκει βιολοντσέλλο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Έχει διδάξει στα σεμινάρια μουσικής της Μυκόνου και στη Μουσική Κατασκήνωση Συκουρίου . Επιπλέον, έχει ηχογραφήσει και συνεργαστεί με συνθέτες σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για παραγωγές που ποικίλουν όπως θέατρο, βωβό κινηματογράφο και άλλες μουσικές παραγωγές.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανησυχία του ΙΣΜ για τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID 19 - https://t.co/nRUTPw1Ofa -

  • Εσφαλμένες τιμές έδινε επί μιάμιση ημέρα ο αναλυτής αιωρουμένων σωματιδίων - https://t.co/dp5oqmpsmB -

  • Επίσκεψη του Καναδού πρέσβη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς - https://t.co/WpQKxAqHys -

"Αλιεύοντας" την είδηση