Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Πολιτιστική εκδήλωση της ΕΚΠΟΛ και του συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας
Πολιτιστική εκδήλωση της ΕΚΠΟΛ και του συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Πολιτιστική εκδήλωση της ΕΚΠΟΛ και του συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της ς Θεσσαλίας (ΕΚΠΟΛ) συνεχίζοντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποίησε με την συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας ς «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» και τη Δ/νση Πολιτισμού του ΔΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου πολιτιστική εκδήλωση με την μικτή χορωδία ενηλίκων του συλλόγου, παρουσιάζοντας ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό από τα Μικρασιατικά παράλια της χαμένης πατρίδας .

Την χορωδία συντόνισε η εξαίρετη και ταλαντούχα μαέστρος  Στάσα Τζάλλα.

Η μικτή χορωδία ενηλίκων του συλλόγου, μας ταξίδεψε νοερά με τα της στην Πόλη και στην θάλασσα του Μαρμαρά, στην χερσόνησο της Ερυθραίας και τη Σμύρνη μετά την καταστροφή του 1922.

Ακούστηκαν με παλιά Σμυρνέικη μουσική από μεγάλους συνθέτες που μεταφύτευσαν το μικρασιατικό, δημοτικό και αστικό λαϊκό τραγούδι στην κυρίως στα χρόνια της προσφυγιάς, στην τότε εποχή την ονομαζόμενη εποχή του ρεμπέτικου.

Τα τραγούδια προλόγισαν η Ζέτα Ιωαννίδου και ο  Γιάννης Παπανικολάου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Βασίλειος Χατζόπουλος και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» Ουρανία Σταματιάδου και ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου Απ. Ζαρκάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η υφ μεταφορών, υποδομών και δικτύων  Χρυσοβελώνη Μαρίνα, ο ς του Κ.Κ.Ε  Στεργίου Κώστας, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΛ και περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Λιούπης, ο περιφερειακός σύμβουλος  Κίτσιος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, Απόστολος Ζαρκάδας, ο πρόεδρος του Δικτύου Περαιβία Κων. Σκριάπας και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση