Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Πέθανε η τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς
Πέθανε η τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς

Πέθανε η τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η θρυλική , κατά κόσμον Αγγελική νσταντοπούλου, η οποία υπέφερε από βαριάς μορφής .

Η τραγουδίστρια που πρωτοεμφανίστηκε στο πάλκο το 1964 ερμηνεύοντας το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Καλωσόρισες βρε Γιώργη», εδώ και αρκετό καιρό έδινε μάχη για τη ζωή της και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Η Αγγελική νσταντοπούλου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «» γεννήθηκε στην στις 21 Ιουνίου 1944. H τραγουδίστρια με τη βελούδινη φωνή είχε τον τίτλο της μοιραίας ντίβας και οι εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούσαν.

 

Η Μπέμπα Μπλανς με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τροφοδότησε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών, όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα που την αποκαλούσε «Μπεμπέκα-βελούδο». Πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύοντας το 1966 τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του Γ. Ζαμπέτα, ενώ είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, και σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης και ο .

Στο θέατρο συμμετείχε στο «Πεθαίνω σαν Χ» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού που παρουσιάστηκε το 2013 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πηγή: eleftherostypos.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση